Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τερέζα Μέι: Έρχονται δύσκολες οικονομικά εποχές για τη Βρετανία

Η πρωθυπουργός της Βρετανία Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα πως η οικονομία της χώρας θα πληγεί από το Brexit, υπογραμμίζοντας πως θα χρειαστούν ισχυρά δημοσιονομικά μέτρα. “Πομηνύονται δύσκολες εποχές”, υπογράμμισε....
“Η οικονομία της Βρετανίας θα πληγεί ως αποτέλεσμα της απόφασης για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις ενδείξεις στα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που φανερώνουν ότι η επίδραση του Brexit δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο είχε προβλεφθεί”, δήλωσε.
Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά δεδομένα τους επόμενους μήνες, πριν καθορίσει τα δημοσιονομικά μέτρα που θα λάβει για την προστασία της οικονομίας αργότερα αυτό το χρόνο. "Προμηνύονται δύσκολες εποχές", δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους από το Χανγκτσόου της Κίνας όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20).
"Έχουμε δει τα στοιχεία που δίνουν κάποια διαφορετικά μηνύματα σε σχέση με την οικονομία αυτή την στιγμή. Πιστεύω πως η αντίδραση της οικονομίας ήταν καλύτερη από όσο κάποιοι προέβλεπαν πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά δεν θα προσποιηθώ ότι όλα εξελίσσονται ομαλά", τόνισε.
Πηγή: http://tvxs.gr