21 Σεπ 2016

Τέλος η υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς του 2024

Το όνειρο της Ρώμης να αναλάβει για πρώτη φορά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά από το 1960, έσβησε, αφού η Δήμαρχος της «αιώνιας πόλης», Βιρτζίνια Ράγκι είναι αμετάπειστη στην απόφαση της να πάει κόντρα στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων....
Η ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στη Λίμα το επόμενο έτος, είναι πολύ πιθανό να μην έχει καν την ιταλική πρωτεύουσα ως υποψήφια πόλη, αφού και η Επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων από τη Ρώμη, δείχνει απογοητευμένη, σύμφωνα με το BBC.
H Ράγκι που πρόσκειται στο «Κίνημα Πέντε Αστέρων» τόνισε πως θ’ αποτελούσε επιπολαιότητα ν’ αναλάβει η Ρώμη την διοργάνωση των Ο.Α του 2024. Η Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρη πως δεν πρόκειται να έβαζε πλάτη σε μια πιθανή διεκδίκηση από τη Ρώμη για τους Ο.Α του 2024, αλλά τουλάχιστον υπήρχε η ελπίδα πως θα προχωρούσε σε ένα δημοψήφισμα σχετικά με αυτή την υπόθεση. «Ζητάμε από το λαό της Ρώμης να επωμιστεί χρέη και απλά δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο. Όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του τσιμέντου, απολύτως όχι σε Καθεδρικούς ναούς στην έρημο» τόνισε χαρακτηριστικά η Ράγκι που υπογράμμισε πως προτεραιότητα αποτελεί η διευθέτηση του χρέους των 13δις που έχει ο Δήμος.
Υποψηφιότητα δεν υφίσταται πλέον, αφού όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της CONI, Τζιοβάνι Μαλαγκό, θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη της Δημάρχου ο φάκελος της διεκδίκησης, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που παρουσιάζονται οι δεύτεροι φάκελοι των υποψηφίων πόλεων. Άρα επί της ουσίας, αλλά και τυπικά η Ρώμη βγαίνει από το παιχνίδι της διεκδίκησης των Ο.Α του 2024.
Πλέον το Παρίσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφού ξεμένει από αντιπάλους, με τη Βουδαπέστη και το Λος Άντζελες να είναι επίσης υποψήφιες πόλεις.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr