30 Αυγ 2016

Η αργεντίνικη φρεγάτα Libertad έρχεται στην Ελλάδα

Η αργεντίνικη φρεγάτα Libertad ρίχνει άγκυρα στον Πειραιά 3 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας μήνυμα ειρήνης και φιλίας, στο πλαίσιο της 200ής επετείου από την ανεξαρτησία της χώρας. Στις 7 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ύδρα, με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής ...
στον Μιχαήλ Σαμουήλ Σπύρου και τον πολυταξιδεμένο, Υδραίο κοσμοπολίτη Νικόλα Κολμανιάτη, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί εθνικοί ήρωες της Αργεντινής.
Κατά την παραμονή της στον Πειραιά, η τρικάταρτη φρεγάτα, που κατασκευάστηκε το 1946, θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 14:00-16:00.

Το ταξίδι της λευκής φρεγάτας που σάλπαρε στις 23 Απριλίου από το Μπουένος Άιρες, θα διαρκέσει 196 μέρες.

Πριν φθάσει στη χώρα μας επισκέφθηκε τα λιμάνια της Ρεσίφε στη Βραζιλία, της Βαλτιμόρης, του Νόρφολκ και της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, του Άμστερνταμ στην Ολλανδία, του Μπουλόν σουρ Μερ και της Βρέστης στη Γαλλία, του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, της Φερόλ στην Ισπανία, της Τουλόν στη Γαλλία και της Τσιβιταβέκια στην Ιταλία.
Μετά την Ελλάδα, η Libertad θα συνεχίσει το ταξίδι της με στάσεις στο λιμάνι της Καντίθ στην Ισπανία, του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη, πριν επιστρέψει στη βάση της στο Μπουένος Άιρες στις 5 Νοεμβρίου.
Πηγή: http://tvxs.gr