4 Σεπ 2015

Βασιλόπουλος για έκθεση ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Να σταματήσει η αδράνεια, η αφωνία και η μη στήριξη των αγώνων από τη ΓΣΕΕ

Από την παρέμβαση του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ, γενικού γραμματέα της ΟΙΥΕ και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ Θάνου Βασιλόπουλου, στην παρουσία της ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.
«Οι τακτικές της αδράνειας, της αφωνίας, της ακινησίας, των πολιτικών ζικ-ζακ, του κοινωνικού εταιρισμού, της απουσίας βούλησης για ένα στέρεο και συνεκτικό αγωνιστικό σχέδιο αντίστασης, της μη στήριξης στην...
πράξη των όποιων αποφάσεων για μεγάλες πανεργατικές απεργίες δεν μπορούν να συνεχιστούν σε επίπεδο τριτοβάθμιας οργάνωσης. Ούτε μπορούν να συνεχιστούν οι αδιέξοδες, διαχωριστικές τακτικές ορισμένων δυνάμεων, με το συστηματικό τους “απομονωτισμό”, την επιμονή τους σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, τις συνεχείς αρνήσεις για ενότητα στη δράση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση -στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ- της ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την απασχόληση ο Θ. Βασιλόπουλος.
Σήμερα, συνέχισε, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο από ποτέ ένα κίνημα αυτόνομο, σύγχρονα ταξικό, μαχητικό, βαθειά πολιτικοποιημένο δημοκρατικό, ενωμένο, μαζικό και ισχυρό. «Για να γίνει αυτό χρειάζεται η αλλαγή των σημερινών συσχετισμών, η αποδυνάμωση των εκφραστών της άποψης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, η ισχυροποίηση του ριζοσπαστικού ταξικού ρεύματος, η δημιουργία ευρύτερων συσπειρώσεων που θα τέμνουν οριζόντια τις σημερινές δυνάμεις μέσα στο σ.κ. και θα δημιουργούν ένα νέο τοπίο στο συνδικαλιστικό κίνημα».
Απαιτείται από σήμερα «να υπάρξει συντονισμός των αγώνων, απαιτείται συμπόρευση με τους αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο, αντίσταση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση των δημόσιων – κοινωνικών αγαθών. Απαιτείται και είναι αναγκαία η συγκρότηση κοινωνικών συμμαχιών του συνδικαλιστικού κινήματος με μικρομεσαίους και αυτό-απασχολούμενους, με συνταξιούχους και ανέργους», συμπλήρωσε.
Εμείς ως ΜΕΤΑ, συμπλήρωσε, «καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να αλλάξουμε τα πάντα μέσα στα συνδικάτα. Να τα κάνουμε πραγματικά όργανα αντίστασης και πάλης, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία τους, να επαναφέρουμε τις αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης. Από σήμερα να οργανώσουμε με σχέδιο την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας».
  • Εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Θ. Βασιλόπουλου
Πηγή:ΜΕΤΑ