1 Ιουλ 2015

Υπ. Εργασίας: Η ΓΣΕΕ λέει ΝΑΙ σε αθρόες απολύσεις, περιστολή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατεδάφιση ΣΣΕ

Άμεσα αντέδρασαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην απόφαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (σ.σ.: της μνημονιακής πλειοψηφίας... ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που έχει εκλεγεί με συνέδρους ακόμα και από το 2008, όταν δηλαδή κυριαρχούσαν τα κατόπιν μνημονιακά κόμματα), στην απόφασή της να ζητήσει την απόσυρση του Δημοψηφίσματος, τασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με το μαύρο μέτωπο του «ναι».
«Η ανακοίνωση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να συνταχθούν σε ένα αόριστο (και γι’ αυτό πρόσφορο σε κάθε χρήση) ΝΑΙ, αποκαλύπτει ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος έχει επιλέξει να μην βρίσκεται στο πεδίο της σκληρής μάχης που διεξάγει η Κυβέρνηση για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Από το πεδίο αυτό, άλλωστε, απουσίαζε συστηματικά όλους αυτούς τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης», σημειώνουν πηγές από το υπουργείο Εργασίας.
Επειδή, όμως, τούτες τις κρίσιμες ώρες ο κόσμος της εργασίας, ο κάθε υπεύθυνος πολίτης καλείται να πάρει θέση, τονίζουν, «ας γνωρίζει ο καθένας ότι το ΝΑΙ με το οποίο συντάσσεται –ως μη όφειλε- η διοίκηση της ΓΣΕΕ σημαίνει: ΝΑΙ στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων – ΝΑΙ στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων - ΝΑΙ στην περαιτέρω κατεδάφιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της για την πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων γνωρίζοντας ότι σε αυτό το πεδίο κρίνεται το μέλλον του κόσμου της εργασίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
«Απέναντι στα κάθε μορφής και προέλευσης τελεσίγραφα, με τα οποία της ζητούν να συμπράξει στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της για το ΟΧΙ, μέχρι το τέλος. Τη μάχη αυτή θα τη δώσει με συμπαραστάτη της κάθε εργαζόμενο και κάθε δημοκράτη», συμπληρώνουν καταλήγοντας.
Υπενθυμίζεται πως την απόφαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ στηλίτευσε έντονα και το ΜΕΤΑ εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κατηγορώντας τη μνημονιακή πλειοψηφία ότι «αφού απώλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων της χώρας μας, δεν ντρέπεται να ζητά την απόσυρση μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!» (εδώ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης).
Πηγή:ΜΕΤΑ