26 Απρ 2015

Reuters: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ρίξουν το φταίξιμο μιας κατάρρευσης στον Τσίπρα

Κανείς δεν θέλει να αφήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο όπλο του εγκλήματος σημειώνει σε ανάλυσή του το Reuters, το οποίο ανακυκλώνει και πάλι τα τρομολαγνικά σενάρια περί οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.Στην ανάλυση του ο δημοσιογράφος...
Paul Taylor, αναφέρει ότι σε «περίπτωση που η Ελλάδα μείνει χωρίς χρήματα και καταρρεύσει τις επόμενες εβδομάδες, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, κανείς δε θέλει να φαίνεται ότι ώθησε την κατάσταση στα άκρα ή ότι δεν έκανε κάτι για να την αποτρέψει»
Όπως προσθέτει, η «αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη προσδιορίσει τον «ένοχο» της επιλογής της, δηλαδή τη Γερμανία, τον βασικό πιστωτή της Ευρώπης, που κατηγορείται ότι προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των τοξικών πολιτικών λιτότηατς που επέβαλε στην Ελλάδα.
Αντίθετα, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ετοιμάζουν το έδαφος ώστε να κατηγορήσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε σε υποχρεώσεις την ώρα που η Αθήνα «καιγόταν».
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε την Ελλάδα από το εαυτό της, όμως στο τέλος, από αυτήν εξαρτάται», είναι το μήνυμα που βγαίνει από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.
«Σε ένα πράγμα συμφωνούν πολιτικοί ηγέτες, κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης και Έλληνες πολιτικοί: «Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, δεν θέλουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο όπλο του εγκλήματος», σημειώνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων μοιάζει μακρινή.

Σε άλλο σημείο του άρθρου, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επεχείρησε να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μένοντας όμως σταθερή στην άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν.
Σύμφωνα με το neakriti, το μωρό μεταφέρθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Βιάννου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμπτώματα αμυγδαλίτιδας.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το μωρό σε νοσοκομείο, ωστόσο το 18μηνο βρέφος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Η κηδεία του έγινε το Σάββατο 25 Απριλίου το απόγευμα.