15 Σεπ 2014

Νέα σύγκρουση Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη στο ΠΑΣΟΚ

Βαριές κουβέντες και στη σημερινή κομματική εκδήλωση, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υποδομών. Για "καλικάτζαρους της παράταξης" και "παλικαράκια του μνημονίου" μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πώς αντέδρασαν Κωνσταντινόπουλος, Γρηγοράκος, Πρωτόπαπας και Λιάνης.
Νέα σύγκρουση Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη στο ΠΑΣΟΚ *Οι ...«καλικάντζαροι της παράταξης»
Τα τύμπανα του πολέμου ξαναήχησαν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Μετά το χθεσινό διάλειμμα που ακολούθησε τα "μαλλιοτραβήγματα" της Παρασκευής, η συνέχεια δόθηκε στη μεσημεριανή πανελλήνια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος. Πρωταγωνιστής και πάλι, ....
ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος συγκρούστηκε για μία ακόμη φορά, σε πολύ υψηλούς τόνους, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (που αρχικά είχε προσπαθήσει να μην ρίξει λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών), ενώ άνοιξε μέτωπα και με τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Λιάνη.
«Από την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, τι κάναμε από τότε μέχρι σήμερα; Που θα βρούνε δουλειά στα παιδιά μας;», είπε ο υπουργός Υποδομών, ζητώντας τη σύγκλιση εκτάκτου αναγεννητικού συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη μια νέα προγραμματική συμφωνία.
Η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοϊδη, προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων, με πρώτη αυτή του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη δευτερολογία του, που του επιτέθηκε με σφοδρότητα χωρίς πάντως να τον ονοματίσει: "Οι καλικάντζαροι της παράταξης χαίρονται και στήνουν χορό, ευτέλισαν την Ελιά. Δεν δέχομαι να μου βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και τα άλλα πράσινα στελέχη δεν άφησαν αναπάντητες τις αναφορές του κ. Χρυσοχοίδη:
Πρώτα το λόγο πήρε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ανέφερε: "Κάποιοι από εσάς δεν εμφανίστηκαν ούτε μια μέρα στην τηλεόραση, αυτοί τουλάχιστον πρέπει σήμερα να σιωπήσουν. Πολλοί συνάδελφοι που κυβερνούν 30 χρόνια, δεν μπορούν να μιλούν". Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Βενιζέλο, μια ολόκληρη γενιά στελεχών που συμπεριφέρεται σαν τον Τσίπρα να μην έχουν λόγο στη δημοκρατική παράταξη.
Τη σκυτάλη πήρε ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας: "Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, άλλους τους παρακαλούσαμε να μιλήσουν, άλλοι σκέφτονταν πόσο κόσμο θα έχει η εκδήλωση και δεν ερχόντουσαν". Πρόσθεσε δε ότι όλοι "θα κριθούμε από το αν καταφέρουμε να πάμε την παράταξη μπροστά ή να υπάρχει προβολή στελεχών με προσωπικές φιλοδοξίες".
Αιχμηρός εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος που απευθύνθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη: "Το μνημόνιο, Μιχάλη, εσύ δεν το διάβασες, εσύ είχες πει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός ούτε της Ζιμπάμπουε. Όλοι είπαμε πολλά άλλα αυτή τη στιγμή το ΠαΣοΚ μας χρειάζεται όλους και στα λόγια και την πράξη και στην κάλπη".
Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υποδομών, που μίλησε για "δικηγόρους του Βενιζέλου", για να του απαντήσει ο Γιώργος Λιάνης: "Επιτέλους Μιχάλη, σταμάτα. Δεν έκανα 700 χιλιόμετρα για να μου πεις εσυ πώς θα φτιάξουμε τη Δημοκρατική Παράταξη ".
Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης ξαναπήρε το λόγο, υποστηρίζοντας ότι "εγώ δεν ανήκω στο κόμμα κανενός πρόεδρου. Θα μείνω γιατί θέλω μια δημοκρατική παράταξη και όχι μια αντιδημοκρατική παράταξη όπως με τις τοποθετήσεις τους κάποιοι επιχειρούν"
Στη συνεδρίαση παρενέβη και ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ζήτησε να καταργηθεί η θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στη βάση του μοντέλου του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, να υπάρξει γραμματέας και ο κ. Βενιζέλος να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης.

Πηγή: euro2day.gr