29 Μαρ 2016

Αύριο αποφασίζει η ΠΟΣΤ για την καταβολή ή όχι των δώρων εορτών

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 10:00 η Εκτελεστική Επιτροπή  και στη συνέχεια στις 13:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ  με θέματα: ....

1. Ενημέρωση
2. Τρέχοντα θέματα ΕΛΤΑ
3. Κοινές Συμφωνίες
4. Άλλα θέματα 


Στο 3ο θέμα "Κοινές συμφωνίες" συμπεριλαμβάνεται η συζήτηση και η λήψη σχετικής απόφασης για την συνέχιση ή όχι της αναστολής καταβολής των δώρων και του επιδόματος κανονικής άδειας. 
Για την συνέχιση της αναστολής καταβολής των δώρων απαιτείται υπογραφή νέας κοινής συμφωνίας με την διοίκηση, αφού η προηγούμενη έχει λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.
Αν αύριο, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν υπάρξει απόφαση και εξουσιοδότηση για υπογραφή νέας κοινής συμφωνίας, τότε το δώρο του Πάσχα (250 ευρώ μικτά) θα καταβληθεί κανονικά.
Ενημερωτικά σας αναφέρουμε πως στην Γενική Συνέλευση του Διοικητικού & Επιστημονικού Προσωπικού, την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, επικαλούμενος την άσχημη οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, υπερασπίστηκε την ανάγκη συνέχισης της περικοπής και ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση στο θέμα.

Η ΠΑΚ-ΕΛΤΑ διευκρινίζει πως, η θέση της ήταν ανέκαθεν αντίθετη με την περικοπή και ήταν η μόνη παράταξη που δεν το ψήφισε ποτέ και την ίδια θέση θα κρατήσει και στην αυριανή συνεδρίαση.