16 Οκτ 2012

Ανακοίνωση-φωτιά από την ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης

Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΑΣΚΕ "καρφώνει" επώνυμα τους 4 "αποστάτες", που έφυγαν από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να βρουν λιμάνι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε την ανακοίνωση: ....


Η πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει δημιουργήσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα οδηγώντας τον κόσμο της εργασίας στην απόγνωση. Όλοι είμαστε θυμωμένοι - οργισμένοι και αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο με όλη μας την δύναμη τιμωρώντας όσους θεωρούμε υπεύθυνους γι’ αυτήν την κατάσταση.

Η ΠΑΣΚΕ-ΕΚΘ η μεγάλη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Παράταξη των Εργαζομένων, πρώτη και εμπράκτως έχει διαχωρίσει την θέση της από όσους άσκησαν αυτές τις πολιτικές, αντιτάχθηκε σθεναρά και αποκάλυψε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση προτείνοντας λύσεις και στάθηκε σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε πρόβλημα, ήταν δε αυτή που οργάνωσε και πρωτοστάτησε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας.

Ζούμε μια περίοδο ρευστότητας και σε τέτοιες περιόδους είναι πολύ εύκολο στους μέτριους, στους τυχοδιώκτες και στους αρρωστημένα φιλόδοξους που καθοδηγούνται από ιδιοτελή κίνητρα να κάνουν διάφορα παιχνίδια πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν την προσωπική τους ανέλιξη χωρίς να τους ενδιαφέρουν καθόλου οι εργαζόμενοι και τα προβλήματά τους.

Έτσι καμιά έκπληξη δεν μας προκαλεί η συμπεριφορά ορισμένων ατόμων τα οποία ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και την γεωγραφική περιοχή μεταμορφώνονται και καταγγέλλουν την παράταξη μέσα από την οποία αναδείχθηκαν σαν μεσαία στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος. Λάτρεις πάντα της συνδικαλιστικής άδειας και του προσωπικού οφέλους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον θυμό και την αγανάκτηση της κοινωνίας και των πρώην συντρόφων τους ώστε να τους προσηλυτίσουν ως σύγχρονοι ιεραπόστολοι του τυχοδιωκτισμού και του καιροσκοπισμού.

Πιο συγκεκριμένα τη Πέμπτη 11-10-2012 σε κοινή συνέντευξη τύπου με συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, οι Τούσης Αθανάσιος, Γιουρτσίδης Λάζαρος, Γουγούλης Γιώργος και Μαριόγλου Κωνσταντίνος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ΠΑΣΚΕ και την ίδρυση νέας παράταξης με την επωνυμία Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία (υπάρχει άραγε κανείς συνδικαλιστής ή εργαζόμενος μνημονιακός ; ) για την κάθοδό τους στις επικείμενες εκλογές του ΕΚΘ στις 18-11-2012. Σημειώνουμε ότι και οι τέσσερις στις 6-9-2012 δηλαδή λίγες ημέρες πριν συμμετείχαν σε μεγάλη σύσκεψη της παράταξης με κεντρικά στελέχη από την Αθήνα χωρίς να διαφοροποιηθούν.

Αναλυτικότερα, ο Θανάσης Τούσης ξεκίνησε εδώ και μία τριετία και προ μνημονίων τον συνδικαλιστικό του κατήφορο. Ενώ κατήγγειλε την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΘ, εκλέχθηκε με την ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ταχυδρομικών, και είναι ήδη διορισμένος από την κεντρική ΠΑΣΚΕ ως εκπρόσωπος της στην ΟΚΕ απολαμβάνοντας συνδικαλιστικών αδειών, κύρος και λοιπές παροχές. Βλέπουμε λοιπόν το συγκεκριμένο συνδικαλιστή να έχει δώσει γεωγραφικό προσδιορισμό στην πολιτική του τοποθέτηση: Κάτω από τα Τέμπη είναι ΠΑΣΚΕ για προσωπικά οφέλη, πάνω δε από τα Τέμπη δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ για να εκμεταλλευτεί το ρεύμα των καιρών. Και σαν επιστέγασμα του τυχοδιωκτισμού του 3 μέρες μετά την ανακοίνωση της νέας παράταξης υποβάλλει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ Ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης.

Ο Λάζαρος Γιουρτσίδης ακολούθησε τελείως αντίθετη πορεία. Στην ομοσπονδία στην Αθήνα για να εκλεγεί κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη εκλέχθηκε στο ΕΚΘ με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ορίστηκε από την παράταξη αναπληρωματικός του Τούση στην ΟΚΕ χωρίς ποτέ να παραιτηθεί μέχρι σήμερα. Άρχισε δε τη διαφοροποίησή του σε επίπεδο Θεσσαλονίκης όταν η κεντρική ΠΑΣΚΕ λόγω της τυχοδιωκτικής του στάσης του αρνήθηκε να τον ορίσει πρόεδρο στο παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Γουγούλης εκλέχθηκε και αυτός με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΠΑΣΚΕ στην Αθήνα, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΟΕ και δεν έχει μέχρι σήμερα παραιτηθεί.

Ο Κώστας Μαριόγλου, από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΕΚΘ την τελευταία διετία και συνδιαμορφωτής στην πολιτική του Εργατικού Κέντρου και της ΠΑΣΚΕ, εκπρόσωπος του ΕΚΘ σε πολλές συζητήσεις σε ΜΜΕ της πόλης μας, ανακοίνωσε την διαφοροποίησή του μόλις δύο μέρες πριν την συνέντευξη, αυτός τουλάχιστον είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί.

Η ΠΑΣΚΕ θα αποδεχόταν την όποια διαφοροποίηση στελεχών της που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε δημοκρατία έχουμε, οι άνθρωποι δικαιούνται να αλλάζουν θέσεις και απόψεις ανάλογα με τα γεγονότα και την πολιτική κατάσταση.

Οι τέσσερις συγκεκριμένοι όμως κινούνται από καθαρά προσωπικά- ωφελιμιστικά ελατήρια. Η διαφοροποίηση τους έχει μόνο τέτοια χαρακτηριστικά και λυπούμαστε όχι για αυτούς, τους αφήνουμε στον κατήφορό τους, αλλά για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ενώ υποτίθεται ότι πρεσβεύει το καινούριο, καλύπτει στις τάξεις της αριβιστικές συμπεριφορές δημιουργώντας μια καινούργια συνιστώσα με χαρακτηριστικά καρέκλας-θέσης και βολέματος αλλάζοντας ακόμη και τον τίτλο της παράταξής. Άλλωστε έχει υιοθετήσει και άλλους με ίδια χαρακτηριστικά στον βωμό του πρόσκαιρου κομματικού και συνδικαλιστικού οφέλους.
Αυτά όλα θα κριθούν από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας της πόλης μας, η κρίση του θα είναι αμείλικτη και θα την εκφράσει στο επικείμενο συνέδριο του ΕΚΘ.
Η ΠΑΣΚΕ, ήταν είναι και θα είναι ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, πάντα παρούσα στο εργασιακό γίγνεσθαι αυτής της πόλης. Δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον συνταξιούχο, στον απλήρωτο εργαζόμενο, απέναντι στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης.

Με Ομόφωνη Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Πηγή: taxalia