Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Νέα επιστολή για την αποζημίωση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ

Στο πλαίσιο του αγώνα για την ανατροπή της επαίσχυντης απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, που αφορά την περικοπή της αποζημίωσης των συναδέλφων, η Διοίκηση του Συλλόγου απέστειλε επιστολή στον ...Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Η Διοίκηση ζητάει από τον κ.Κωνσταντόπουλο να ανακαλέσει την απόφαση και να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους.

Κύριε Σύμβουλε,

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ του Συλλόγου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της αυθαίρετης και ακατανόητης απόφασής σας, για την περικοπή κατά το ήμισυ της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1.1.2019.

Είναι μια απόφαση παράνομη, καθώς παραβιάζει τον αντίστοιχο όρο της ΣΣΕ και την πάγια πρακτική όλων των προηγούμενων διοικήσεων που σεβάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο.  Παράλληλα, αντιβαίνει κάθε κανόνα ισονομίας και δικαιοσύνης. Πήρατε τη συγκεκριμένη απόφαση με αυταρχικό τρόπο, χωρίς να κάνετε κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους (ΠΟΣΤ). Εκμεταλλευτήκατε πλήρως τις συνθήκες πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται, βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία να πετσοκόψετε την αποζημίωση, χωρίς να προκληθούν ισχυρές αντιδράσεις.

Αυτή η μεθόδευση δεν τιμά τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και φανερώνει μια αντιδημοκρατική νοοτροπία που δεν συνάδει με την εποχή μας.

Επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή συνάντηση, την οποία  όμως αρνηθήκατε. Ακόμα και την ημέρα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε έξω από την Κ.Υ. των ΕΛΤΑ, αρνηθήκατε να μας ακούσετε και μας παραπέμψατε σε υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να μας απαντήσουν.

Αυτό είναι το ύφος και το ήθος της Διοίκησή σας;

Αποστείλαμε αλλεπάλληλες επιστολές, στις οποίες δεν απαντήσατε ποτέ.

Επιδιώξαμε ουκ ολίγες φορές συνάντηση, όμως, δεν ανταποκριθήκατε ποτέ!

Θεωρείτε πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους των 12.000 Ταχυδρομικών που υπηρέτησαν και στήριξαν τον Οργανισμό για 30 και 40 χρόνια και η απάντηση στις επιστολές τους, δεν είναι σοβαρός λόγος για να αφιερώσετε λίγο χρόνο;

Τέτοια αλαζονεία και τέτοια εχθρική συμπεριφορά, καμία διοίκηση στο παρελθόν δεν επέδειξε.  Οδηγήσατε με τη στάση σας πολλούς συναδέλφους, να καταφεύγουν στα δικαστήρια κατά του Οργανισμού, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δική σας είναι η ευθύνη.

Κύριε Σύμβουλε,

Η ισονομία και η δικαιοσύνη είναι θεμέλια της δημοκρατίας. Με την απόφαση σας παραβιάσατε και τις δύο αυτές αρχές. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να ανακαλέσετε την απόφασή σας για την περικοπή της αποζημίωσης.  Να σεβαστείτε τη Σ.Σ.Ε. όπως έπραξαν όλες οι διοικήσεις στο παρελθόν και να αναλογιστείτε την οικονομική δυσκολία που επιφέρει η απόφασή σας, στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Η αναδρομική περικοπή εισοδημάτων, την οποία επιβάλλει η απόφασή σας, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα. Ούτε φυσικά η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων σε καλά και κακά παιδιά, όπως επιβεβαιώνεται με την εθελούσια. Είναι καινοφανείς και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Με την ελπίδα πως έστω και την τελευταία στιγμή θα κατανοήσετε το μέγεθος της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης, ζητούμε την ανάκληση της απόφασή σας και την καταβολή των οφειλόμενων ποσών.

Σε κάθε περίπτωση και εφ’ όσον δεν ανταποκριθείτε, ο δικός μας αγώνας θα συνεχιστεί και όχι μόνο στα δικαστήρια.  Παράλληλα, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις εντός του Κοινοβουλίου και ο εποπτεύων υπουργός και πολιτικός σας προϊστάμενος, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Πολύ σύντομα θα είμαστε και στην Απελλού, έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας.

. Ελπίζουμε πως τότε θα βρείτε λίγο χρόνο για να μας δεχτείτε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γιώργος Πεπόνης                              Αναστάσιος Γεωργιάδης