Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ενημερωτικό.

 Συναδέλφισσες-οι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Δ.Σ. στην ΠΟΣΤ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση άμεσων δράσεων ως απάντηση στα σχέδια που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και καλείται να υλοποιήσει η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες ξεκινώντας από τις 20/01/2021, καθώς και μια σειρά από δράσεις που θα αφορούν την ενημέρωση όλου του προσωπικού, των κοινωνικών φορέων και του γενικού πληθυσμού για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση τους οι πρόσφατες διοικητικές αποφάσεις.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι να οδηγηθεί η πλευρά της διοίκησης στο τραπέζι του διαλόγου και να πάρει πίσω το απαράδεκτο κείμενο-πρόταση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού που ουσιαστικά ισοπεδώνει και καταλύει τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, καθώς και να υπάρξει άμεσα διαπραγμάτευση για το νέο μοντέλο διανομής που αποφάσισε η διοίκηση μονομερώς.

Σύμφωνα με τα όσα ενημερωθήκαμε από το προεδρείο της ΠΟΣΤ, σήμερα 15/01/2021 η διοίκηση επρόκειτο να απαντήσει, για το αν θα αποδεχθεί την πραγματοποίηση αλλαγών στον προτεινόμενο Γ.Κ.Π. και στην συνέχεια να οριστεί ραντεβού στις 19/01/2021 με τη διαπαραταξιακή επιτροπή για να συζητηθεί το νέο μοντέλο διανομής.

Προφανώς προέκυψαν νέα δεδομένα ύστερα από την συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές και η ΠΟΣΤ καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Δευτέρα 18/01/2021 την εκτελεστική επιτροπή και το Δ.Σ. με θέματα :

1.      Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

2.      Ανάκληση αποφάσεων για απεργίες και κινητοποιήσεις