Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Η Διοίκηση του Συλλόγου σας προσκαλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 25 Ιουνίου  2020 και ώρα 10:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, Απελλού 1- Αθήνα (Πλατεία)...
, προκειμένου να απαιτήσουμε από τους ιθύνοντες του Οργανισμού να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση για την αποζημίωση των νέων συνταξιούχων.
Προσοχή: Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 09:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Βερανζέρου 13, Αθήνα).
Είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η συμμετοχή όλων σας, προκειμένου να ανατρέψουμε την επαίσχυντη απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, που δεν αποδίδει ως οφείλει-βάση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας- ολόκληρη την αποζημίωση στους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2019 και εντεύθεν.
Η Διοίκηση του Συλλόγου απέστειλε Δελτίο Τύπου σ’ όλα τα ΜΜΕ της χώρας, μέσω του οποίου δημοσιοποιεί το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι συνταξιούχοι και παράλληλα καλεί τους εκπροσώπους Τύπου να καλύψουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 Το Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ έχει ως εξής:
Ο ΕΛΤΑ αρνείται να καταβάλλει τις αποζημιώσεις – Παραβιάζει την Σ.Σ.Ε
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020
Η Διοίκηση του Οργανισμού παραβιάζοντας κατάφορα την ισχύουσα Σ.Σ.Ε, στηριζόμενη σε χουντικούς νόμους και  σε νομική γνωμάτευση ιδιώτη δικηγόρου, αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλλει σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και εντεύθεν (περίπου 500 άτομα), το σύνολο της αποζημίωσης όπως προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε που τη σεβάστηκαν όλες οι διοικήσεις μέχρι σήμερα.
Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ίσης μεταχείρισης και νομιμότητας!
Καμιά διοίκηση όποιους λόγους και αν επικαλείται, δεν μπορεί να καταργεί μονομερώς όρους Σ.Σ.Ε ! 
Επιδιώξαμε τον διάλογο και ζητήσαμε συνάντηση με συνεχείς επιστολές μας.
Όχι μόνο δεν απάντησαν ποτέ, αλλά έλαβαν, εν μέσω καραντίνας, την πιο ανάλγητη απόφαση (και μάλιστα δια περιφοράς με πρόσχημα τον κορωνοϊό) που υπήρξε ποτέ, που προβλέπει μείωση στο μισό της αποζημίωσης των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2019!!!
Δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας η αντιδικία με τον Οργανισμό, τον οποίο υπηρετήσαμε για χρόνια.
Όταν όμως η αλαζονεία και οι μονομερείς ενέργειες καταργούν δικαιώματα χρόνων, δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση από την πλευρά μας.
Θυμίζουμε πως οι Σ.Σ.Ε έχουν ισχύ νόμου και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων.
Είναι αποτέλεσμα διμερούς διαπραγμάτευσης που μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα σεβαστές.
Η παραβίαση από πλευράς της Διοίκησης, ανοίγει νέους και επικίνδυνους δρόμους.
Επιζητούμε τη νομιμότητα και την ίση μεταχείριση.
Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός είναι κακός σύμβουλος.
Μαζί με την Ομοσπονδία των εργαζόμενων (Π.Ο.Σ.Τ  ΕΛΤΑ) θα επιδιώξουμε τη δικαίωση των συναδέλφων – μελών πλέον του Συλλόγου μας, με κάθε δημοκρατικό και αγωνιστικό μέσο, συμπεριλαμβανόμενης και της δικαστικής οδού για την οποία ήδη προετοιμαζόμαστε.
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00, οι συνταξιούχοι ΕΛΤΑ συγκεντρωνόμαστε – διαμαρτυρόμαστε  έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Απελλού 1-  Αθήνα (Πλατεία Κοτζιά)  και απαιτούμε από τη Διοίκηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Πεπόνης Γιώργος                                  Γεωργιάδης Αναστάσιος