Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

ΕΛΤΑ: Ο Κωνσταντόπουλος, ο Πέτσας, ο Πιερρακάκης και η ACS

Η χρυσή ευκαιρία των κρατικών ταχυδρομείων. Να ξελασπώσουν. Να ανακτήσουν μερίδια αγοράς. Να υπενθυμίσουν στην αγορά και στην κοινωνία την αξιοπιστία τους. Να αξιοποιήσουν το ίσως μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα...
Φαντάζεστε σήμερα να μην είχαμε ΕΛΤΑ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) τι θα είχε γίνει σε αυτό τον έρμο τόπο; Ας απαντήσει στο ερώτημα μου ο καθένας από εσάς.
Στην ουσία. Σήμερα επιβάλλεται ο διευθύνων του Οργανισμού Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σήμερα που όλα τα Κράτη της Ε.Ε. διοχετεύουν κεφάλαια στους δημόσιους οργανισμούς με την σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν η οποία έχει αναστείλει το Σύμφωνο Σταθερότητας, να αξιοποιήσει την χρυσή ευκαιρία και να απαιτήσει από την κυβέρνηση ένα σημαντικό κονδύλι για την διαφημιστική- επικοινωνιακή προώθηση και στήριξη του προϊόντος που παράγουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σε αυτό το σημείο πάσχουν έναντι του ανταγωνισμού τα ΕΛΤΑ. Στην επικοινωνία. Εδώ δεν έχουν διαφημίσει τόσα χρόνια στην αγορά ότι πουλούν ρεύμα σε ελκυστικές τιμές και με την εγγύηση του Δημοσίου (ο κόσμος δεν έχει ακόμα ξεχάσει την Hellas Power).
Σήμερα υποχρεούστε κύριε Πέτσα, κύριε Πιερρακάκη να χρηματοδοτήσετε τα ΕΛΤΑ (προφανώς και για άλλους σκοπούς). Όπως υπογράψατε- εκχωρήσατε, κύριε Πέτσα, το 1 εκατομμύριο στο "Αττικό Μετρό" και τα 350 χιλιάρικα στον... Δήμο Σκιάθου, επενδύστε ένα ανάλογο ποσό στα ΕΛΤΑ.
Ώστε να μπορέσει ο κύριος Κωνσταντόπουλος να διαφημίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΕΛΤΑ έναντι των ιδιωτών. Αυτό που μου έλεγε την Δευτέρα πολύ γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας του Χρηματιστηρίου Αθηνών: Ότι για να μεταφέρει ένα φύλλο χαρτί Α4 η εταιρεία του από την Αθήνα στην θυγατρική της στο Βουκουρέστι μέσω ACS πληρώνει 45 ευρώ και χρειάζεται 4 μέρες παράδοσης, ενώ με την υπηρεσία "Πόρτα- Πόρτα" των "ΕΛΤΑ Courier" πληρώνει 24 ευρώ σε... τρεις μέρες παράδοσης.
Το δημόσιο αγαθό απέναντι στο καρτέλ. Διαλέξτε στρατόπεδο, κύριοι της κυβέρνησης.