Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση ΠΑΚ ΕΛΤΑ για την Κ.Ε.Υ.Α.ΕΣυναδέλφισσες-οι,

Την εβδομάδα που μας πέρασε, κυκλοφόρησε ενημερωτικό υλικό μέσω email από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), σχετικά με τις οδηγίες που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΛ.ΤΑ. για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές. Ως εδώ όλα καλά, όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη των περιστάσεων της εποχής και όλων αυτών που ζούμε σήμερα. Για να γίνουμε κατανοητοί σε όλους, το συγκεκριμένο έγγραφο κλείνοντας ενημερώνει και προτρέπει τους συναδέλφους αυτολεξεί στα  παρακάτω «Για κάθε θέμα που αφορά τα θέματα υγιεινής και Ασφάλειας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΜΠΙΚΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟ - 6978332717 και την ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – 6945048290» από εδώ ξεκινούν διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα δεοντολογίας,  απαράδεχτης συμπεριφοράς και συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αγωνίας  από πλευράς του προέδρου της Κεντρικής  Επιτροπής  Υγιεινής και Ασφάλειας.

Θα θέλαμε λοιπόν να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο εφόσον συντάχθηκε από την επιτροπή θα έπρεπε να φέρει τις υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα όπως είθισται μέχρι σήμερα σε όλα τα έγραφα που εκδίδουν. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προέλθει μέσα από διαδικασίες καθολικής ψηφοφορίας και είναι διαπαραταξιακή, γεγονός που δεν δικαιολογεί την επιλεκτική αναφορά σε δύο μόνο μέλη της επιτροπής αγνοώντας τα υπόλοιπα πέντε. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι μια επιλεκτική αναφορά μόνο στα δύο μέλη θα αφορούσε καθαρά μια παραταξιακή ανακοίνωση, αλλά από την στιγμή που αποστέλλεται από την ΠΟΣΤ και φέρει το λογότυπο της επιτροπής δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τέτοια.

Για τους λόγους που προαναφέραμε και επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους, κάποιοι δεν προσπαθούν να αποκομίσουν συνδικαλιστικά οφέλη δημιουργώντας εντυπώσεις και διχάζοντάς τους, προτείνουμε να επαναδιατυπωθεί το συγκεκριμένο κείμενο, να υπογραφεί από τον  Πρόεδρο και τον γραμματέα της επιτροπής και να κάνει αναφορά σε όλα τα μέλη όλων των παρατάξεων, τα οποία θα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και βοήθεια  προς κάθε ενδιαφερόμενο !!!