Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΦΔΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΕΛ.ΤΑ. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

                                                                                                                    Λαμία 20-03-2020

                                                               ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς: 1. Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
           2. Διευθυντή Κ.Τ. Λαμίας
           3. Προϊστάμενος Κατ. Καρπενησίου

Κύριοι της Διοίκησης,

Όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που απαιτεί από όλους να πειθαρχούμε ατομικά και συλλογικά στη πιστή εφαρμογή των κανόνων προφύλαξης κατά του ιού COVID-19. Έτσι και οι εργαζόμενοιστα ΕΛ.ΤΑ. υπεύθυνα τηρούν όλα τα ...
μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη διασπορά του ιού.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε πως μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης στις 13-3-2020 για τα έκτακτα μέτραπροστασίας εργαζομένων και πελατών που ελήφθησαν ενάντια στη πανδημία, τα αναγκαία είδη (γάντια,μάσκες και αντισηπτικά) που απαιτούνται για την ατομική προστασία όλων μας δεν έχουν φτάσει ακόμη στους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
Είναι θετικό το να δίνονται οδηγίες/εγκύκλιοι για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουμε στο χώρο εργασίαςκάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αλλά χωρίς το απαραίτητο υλικό όλα αυτά είναι μη υλοποιήσιμα.
Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα και διαμαρτυρίες από συναδέλφους για τις συνθήκες εργασίας και για το πόσο εκτεθειμένοι είναι στη πανδημία χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
Διερωτόμαστε λοιπόν τι θα γίνει:
  1.  Με τον πιθανό συνωστισμό τις επικείμενες μέρες πληρωμών;
  2.  Με βάση τα τετραγωνικά και την υποχρεωτική απόσταση ασφαλείας που πρέπει να τηρείται στα καταστήματα, ιδιαίτερα στις Μ.Δ., ο ένας διανομέας σχεδόν ακουμπά τον άλλο;
  3. Με τους αγροτικούς διανομείς μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων (καφενεία κλπ.), που θα γίνει η εναπόθεση αλληλογραφίας και οι επικείμενες πληρωμές;
  4.  Με τη καθημερινή επαφή με τους πολίτες χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κτλ.).

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να αποστείλετε άμεσα τα αναγκαία είδη για τη προστασία της υγείας όλων των συναδέλφων και να επανεξετάσετε άλλες λύσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, όπως π.χ. την λειτουργία τους με προσωπικό ασφαλείας.
Εν κατακλείδι σας καλούμε να δείξετε την ευαισθησία σας για όλους τους εργαζομένους, που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό που λέγεται COVID-19.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ.
2. Γενικό Δ/ντή Υπηρεσιακών Λειτουργιών
3. ΚΕΥΑΕ
4. ΠΟΣΤ

                       Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

              Βάιος   Μπουρογιάννης                                                    Νικόλαος    Αναγνόπουλος