Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Νέα επιστολή στον Δ/ντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ για τις αποζημιώσεις των νέων συνταξιούχων

Απαιτούμε την καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης

Η Διοίκηση του Συλλόγου πρωτοπορεί και βγαίνει μπροστά στον αγώνα ...
των νέων συνταξιούχων του ΕΛΤΑ για καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσής που δικαιούνται από τον Οργανισμό. Με νέα επιστολή της προς τον διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργο Κωνσταντόπουλο, η Διοίκηση θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα και απαιτεί την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί τους συναδέλφους.
Ο Σύλλογός μας αποτελεί θεματοφύλακα των συμφερόντων των συνταξιούχων και στη συγκεκριμένη περίπτωση- μαζί με την Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΤ)- για τους νέους συναδέλφους που δικαίως διεκδικούν την καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσής τους .
Νέοι Συνάδελφοι,
Συνδράμετε στον αγώνα του Συλλόγου, ο οποίος αποτελεί τον εκπρόσωπό σας και τον βασικό φορέα διεκδίκησης των αιτημάτων σας. Ενώστε τη φωνή σας με την δική μας, προκειμένου να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην Διοίκηση του ΕΛΤΑ, η οποία πρέπει να πάψει να κωφεύει!!!
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Σύμβουλε,
Είμαστε αναγκασμένοι και το κάνουμε με λύπη μας, να ξεκινήσουμε τη νέα μας επιστολή, αποτυπώνοντας την αρνητική έκπληξη που μας έχει προκαλέσει η στάση ή καλύτερα η επιδεικτική αδιαφορία σας, στο κάλεσμα για συνάντηση  που σας έχουμε απευθύνει από τον προηγούμενο χρόνο (αρχές Δεκεμβρίου 2019).
Στην επιχείρηση που είστε επικεφαλής, περάσαμε πολλά και καλά χρόνια, προσφέροντας όχι μόνο εργασία αλλά και λειτούργημα στους πολίτες, καθότι ο ΕΛΤΑ ήταν και θέλουμε να συνεχίσει να είναι , η υπηρεσία με την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά.
Έχει, λοιπόν, από καιρό σφυρηλατηθεί μια εξαιρετική συνεργασία των απόμαχων της εργασίας με την εκάστοτε Διοίκηση του ΕΛΤΑ, που είναι αμφίδρομη και δεν επηρεάζεται από πρόσωπα ούτε καταστάσεις προσωρινού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα η σε εκκρεμότητα συνάντησή μας.
Θυμίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2019, σας καλωσορίσαμε, εκφράσαμε τη βούλησή μας για αγαστή συνεργασία και ζητήσαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε εκτενώς όλα τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τους συνταξιούχους του ΕΛΤΑ.
Παρά το γεγονός ότι δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας για συνάντηση,  σας αποστείλαμε και νέα επιστολή εντός του Δεκεμβρίου με αντικείμενο ένα ζωτικής σημασίας θέμα, για τους νέους συνταξιούχους. Πρόκειται, βεβαίως,  για την καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης ύψους 30.000 ευρώ, την οποία δεν αποδίδει ως οφείλει στους δικαιούχους, η Διοίκηση του ΕΛΤΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση αποτελεί όρο σύμβασης (Κοινή συμφωνία ανάμεσα σε ΕΛΤΑ-ΠΟΣΤ ΕΛΤΑ) και απορρέει από την απόφαση της Διοίκησης για την αποχώρηση απόλυση των εργαζομένων.
Πρόκειται για εξόχως σημαντικό ζήτημα,  που έχει προκαλέσει  προβλήματα οικονομικής φύσεως (πληρωμή δανείων, εξυπηρέτηση υποχρεώσεων, κ.τ.λ), ακόμη και βιωσιμότητας σε νέους συνταξιούχους και οφείλετε να δώσετε λύση. Υποχρεωμένοι είμαστε και εμείς λόγω του θεσμικού μας ρόλου, να σας υπενθυμίζουμε διαρκώς και ακαταπαύστως  αυτό το μείζον θέμα, αλλά και να σας καταστήσουμε σαφές ότι θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο και ένδικο τρόπο, την δικαίωση των νέων συνταξιούχων.
Κλείνοντας, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η συνεργασία μας  δεν μπορεί να διαρραγεί και θα συνεχίσει να υπάρχει. Είχαμε όμως και εξακολουθούμε να διατηρούμε προσδοκίες για βελτίωση και της επικοινωνίας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση σας απευθύνουμε και νέο κάλεσμα για συνάντηση, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά δεν θα μας αγνοήσετε.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                                             Τάσος Γεωργιάδης