Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Επιστολή στην ΠΟΣΤ


ΠΑΚ ΕΛΤΑ                            Αθήνα 17.02.2020
Αριστοτέλους 11-15 Αθήνα

Προς
τον Πρόεδρο και τα Μέλη
της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ

Συνάδελφοι
Η Κατάσταση στα ΕΛΤΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο και η τύχη των εργαζομένων στον Οργανισμό είναι δυσοίωνη. .
 Η Διοίκηση καθημερινά μας εκπλήσσει αρνητικά, αυθαιρετώντας και εισάγοντας νέα ήθη στα διοικητικά δρώμενα του ΕΛΤΑ, που στόχο έχουν την απαξίωση του και την ισοπέδωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας.
  1. Με την απάντηση της στο ΣΕΠΕ, για το ύψος της αποζημίωσης απόλυσης, έρχεται και κάνει πράξη τα σενάρια που ακούγονται τελευταία για την περικοπή της στο μισό και μάλιστα αναδρομικά!!!
  2. Παραβιάζει ευθέως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το παραπάνω θέμα, αλλά και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού σε άλλα ζητήματα.
  3. Αλλάζει τις παραγωγικές διαδικασίες σε ότι έχει να κάνει με το μοντέλο διανομής, εξουθενώνοντας τους συναδέλφους ταχυδρόμους, αλλά και υπονομεύοντας την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.
  4. Παρόμοια  διαδικασία ακολούθησε πρόσφατα και με τις θυρίδες συναλλαγής, που αφού απομάκρυνε τους εργαζόμενους μέσω εταιριών, χωρίς να έχει προσλάβει άλλους, έχει εξουθενώσει τους συναδέλφους που εργάζονται στα καταστήματα  και ήδη είναι ορατά τα αρνητικά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.
  5. Είναι αλήθεια πως, σχεδιάζει την πώληση  της Ηλεκτρικής Ενέργειας, που σε τρία χρόνια λειτουργίας έφτασε τον τζίρο της στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ;
  6. Επεξεργάζεται, όπως ακούγεται τελευταία, εθελουσία έξοδο για το προσωπικό που βρίσκεται κοντά στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες, αλλά το κυριότερο, χωρίς να προγραμματίζει πως θα το αντικαταστήσει.
Επειδή όλα τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά θέματα, στα οποία αναφερόμαστε περιληπτικά  και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά παράλληλα ισοπεδώνουν  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα,
Σας καλούμε
να συγκαλέσετε άμεσα τα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΟΣΤ, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις αντίδρασης και αγώνα για να σταματήσουμε αυτή την ισοπεδωτική λαίλαπα, πριν είναι πολύ αργά.

Για την ΠΑΚ ΕΛΤΑ
Τα μέλη του Δ.Σ.
Γιάννης Μώρος
Βάιος Μπουρογιάννης
Έφη Δημητρακοπούλου
Γιώργος Δούμας