Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Σιωπή των αμνών


Όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και που συνεχώς, μέρα με τη μέρα, γιγαντώνονται.
Σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία για τον Οργανισμό η νέα Διοίκηση εδώ και 5 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, αντί να ασχολείται με τα πραγματικά και σημαντικά προβλήματα του Οργανισμού και τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, που θα τον βγάλει από ...
το τέλμα που βρίσκεται σήμερα, αγνοεί και παραβιάζει συστηματικά το κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο, με μόνο στόχο να ικανοποιηθούν ρουσφέτια «ημετέρων».
Η κάλυψη των θέσεων ευθύνης γίνεται με την τοποθέτηση των «αρεστών» και όχι με βάση το ισχύον πλαίσιο του ΕΛΤΑ. Οι αναθέσεις γίνονται σε «ημετέρους» εν κρυπτώ με διαδικασίες  fast-track στη λογική «Γιάννης κερνά-Γιάννης πίνει».
Αγνοούν ή ξεχνάνε ότι υπάρχει σύστημα στελέχωσης που καθορίζει τον τρόπο κάλυψης των θέσεων αυτών, και θεσπίζει τα κριτήρια τοποθέτησής τους .
Αγνοούν ή ξεχνάνε ότι υπάρχουν και ισχύουν κλάδοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες για το έργο που πρέπει να εκτελούν.
Αγνοούν ή ξεχνάνε ότι υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις μεταθέσεις λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό μεταθετότητας και τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες και όχι τις εντολές που λαμβάνουν «άνωθεν».
Ορισμένοι στο εγγύς παρελθόν με περισσή ευκολία κατήγγειλαν υποτιθέμενες μεθοδεύσεις και παρατυπίες.
Οι ίδιοι οι οποίοι με ελαφρά την καρδία κατηγορούσαν τότε, τί έχουν να πουν τώρα? Τί λένε τώρα για τις μεταθέσεις και τις αναθέσεις που πραγματοποιούνται κατά παράβαση όλων των κανονιστικά προβλεπόμενων?
Γιατί δεν καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν τώρα?
Γιατί δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο?
Τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, των εργαζομένων ή τα δικά τους?
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μια Διοίκηση που λειτουργεί με όρους ρεβανσισμού και αλαζονείας χρησιμοποιώντας ακόμα και αυτούς που παριστάνουν τους συνδικαλιστές, προκειμένου να κάμψουν την όποια αντίσταση των εργαζομένων και να υπάρξει η σιωπή των αμνών.
Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των ημετέρων με μια Διοίκηση που μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των «δικών της παιδιών» και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Οργανισμού.