Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Διάρκειας 2,5 ετών το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ

Τα βαρίδια του Δημοσίου: Η οικονομία ελευθερώνεται από τα «σαπάκια»

Δυόμισι χρόνια εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η εξυγίανση των ΕΛΤΑ, που θα συνδυαστεί με κλείσιμο καταστημάτων, εθελουσία έξοδο προσωπικού και κρατικές ενέσεις για επενδύσεις, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου τους ...
Windows XP.

To πλάνο διάσωσης κοστολογείται στα 350-400 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τις αποζημιώσεις για την παροχή καθολικής υπηρεσίας, από πόρους του ΕΣΠΑ, συν ένα έξτρα κεφάλαιο κίνησης για να μην κάνει η εταιρεία στάση πληρωμών στο επόμενο 12μηνο. Στα τέλη του 2022, θα εξεταστεί η επόμενη ημέρα των ταχυδρομείων, ίσως μαζί και με το σενάριο εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Νούμερα για την εθελουσία δεν έχουν ακουστεί, ωστόσο πιθανόν να κινηθεί στα επίπεδα του σχεδίου της PwC, δηλαδή στα 2.000 άτομα επί ενός συνόλου 5.250 μονίμων. Εξάλλου η εξυγίανση ξεκίνησε με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 1.250 συμβασιούχων, των οποίων το κενό θα καλυφθεί με 520 διμηνίτες μέσω ΑΣΕΠ, έως τον Μάιο, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το μεγαλύτερο τμήμα του σχεδίου διάσωσης θα καλυφθεί από τη σταδιακή επιστροφή των 155 εκατ. ευρώ που τους χρωστά το Δημόσιο ως αποζημίωση για την παροχή καθολικής υπηρεσίας (για τα έτη 2013-2019), εκ των οποίων φέτος θα εισπράξουν 70-80 εκατ. ευρώ. Το νέο πλάνο προβλέπει έμφαση στη διακίνηση δεμάτων, αντί κυρίως για την επιστολική αλληλογραφία, επενδύσεις εκσυγχρονισμού, αλλά και λειτουργική συγχώνευση υπηρεσιών (κοινά λογιστήρια, νομική υπηρεσία κ.λπ.).

Πηγή: liberal.gr

Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το συνολικό δημοσίευμα με τίτλο 

Τα βαρίδια του Δημοσίου: Η οικονομία ελευθερώνεται από τα «σαπάκια»

το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ: https://www.liberal.gr