Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ: Διαλύουν το Ταχυδρομείο με απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων

Τις απολύσεις εργαζομένων των ΕΛ.ΤΑ., την ώρα μάλιστα που οι υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες, καταγγέλλουν τα σωματεία υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑ. από Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και κατηγορούν τη διοίκηση για «απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία πρόβλεψη» και για «εμμονή σε αδιέξοδες και ...
απραγματοποίητες λύσεις».
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. που ήδη έκλεισε ένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τώρα «απολύει τους έκτακτους εργαζόμενους των 540 ευρώ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να δίνει λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ταχυδρομεία».
Οι απολύσεις έγιναν χθες και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ διερωτώνται «πώς θα δουλέψουν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να καλύπτονται τα κενά που ήδη υπάρχουν». «Άρα εκ των πραγμάτων βάζει 'λουκέτο' σε κάποια καταστήματα και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων των πελατών, των πολιτών αυτού του νομού» επισημαίνουν. Επίσης καταγγέλλουν ότι στις 31 Δεκεμβρίου απολύονται και οι έκτακτοι εργαζόμενοι στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης και ρωτάνε τη διοίκηση «πώς νομίζουν ότι μπορεί να εκτελείται η διανομή και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων;».
Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζόμενων από τη Βόρεια Ελλάδα καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και δηλώνουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του Ταχυδρομείου». Καλούν επίσης την πολιτεία «να αναλογιστεί τις ευθύνες της ώστε να κρατηθεί όρθιο το Ταχυδρομείο των 192 χρόνων προσφοράς στην ελληνική κοινωνία».
Μ.ΠΛ.
Πηγή: avgi.gr