Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Αυτό είναι το νέο κέντρο διαλογής της DHL στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Video και φωτογραφίες

Στη δημιουργία ενός νέου κέντρου διαλογής στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, προχωρά η DHL.
Έτσι, μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας, η εταιρεία ταχυμεταφορών αποκτά νέα επιχειρησιακή μονάδα στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας τις ροές από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες βαίνουν ....
αυξανόμενες.
Του Φώτη Φωτεινού
Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Η εξαγγελία έγινε, σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. Η σύμβαση υπογράφτηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της DHL Express Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριο Σαμαρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Grecce, Αλεξάντερ Τσινέλ.
Όπως αναφέρθηκε, η ενίσχυση της παρουσίας της DHL στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύει τη δυναμική που επιδεικνύουν οι ελληνικές εξαγωγές, σε συνδυασμό με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Επίσης, η επένδυση της DHL στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανοίγει νέους ορίζοντες στη Fraport Greece στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.
Τα χαρακτηριστικά του έργου
Πιο συγκεκριμένα, οι αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Επίσης, στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχει πλέον χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL.
Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων.
“Τα ανωτέρω ενισχύουν από τη μία πλευρά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της DHL Express και από την άλλη πλευρά την εξωστρέφεια του εξαγωγέα, εμπόρου ή μικρομεσαίου επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας με τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη μεταφορών”, όπως υπογραμμίζεται.
Από την πλευρά της, η Fraport Greece επενδύει 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», συνολικής έκτασης 34.033 τ.μ.
Η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού κατά 24.000 τ.μ., καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μετά και  την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αερολιμένα Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά.

Από αριστερά: Λ. Σαμαράς – Al. Zinell.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Ελευθέριος Σαμαράς, «οι επενδύσεις και τα έργα που ενισχύουν και εξελίσσουν τις δυνατότητες της DHL Express Ελλάδας, συνεχίζουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού.
Με συνέπεια, αλλά και υπευθυνότητα ολοκληρώσαμε πριν από δυο χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας, στα 40 χρόνια παρουσίας μας στη χώρα. Αυτή τη φορά, είμαστε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για την επόμενη μεγάλη μας επένδυση που θα δώσει μία δυνατή πνοή εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερες από 220 χώρες που δηλώνει παρουσία η εταιρεία μας».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell σχολίασε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων, η αποστολή μας δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά επίσης, να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που υπηρετούν.
Με την εξέλιξη του κατασκευαστικού μας προγράμματος να έχει φτάσει πλέον στο 78% ολοκλήρωσης για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους, ήδη  γίνεται φανερή η στρατηγική επιλογή πολλών εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς και να αποτελέσουν μέρος αυτής της παραγωγικής διαδικασίας.
Θα ήθελα να καλωσορίσω τη DHL Express Hellas – το κορυφαίο brand name στις μεταφορές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό της έργο».
Πηγή: metaforespress.gr