Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Επένδυση 7 εκατ. της DHL στη Θεσσαλονίκη

«Ψήφος εμπιστοσύνης» με υπερσύγχρονο κέντρο logistics στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»...

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr
Ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς εμπορικού κόμβου δίνει η εταιρεία ταχυμεταφορών και logistics DHL Express, η οποία ξεκινά μία σημαντική επένδυση, αναβαθμίζοντας την παρουσία της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, ο ελληνικός βραχίονας του γερμανικού κολοσσού των μεταφορών, αναμένεται μετά τη μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο κέντρο διαλογής, να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο logistics, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Οι υπογραφές για το έργο θα μπουν από την DHL Express Ελλάδος και τη Fraport σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Η σύμβαση θα υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της DHL Express Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριο Σαμαρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Grecce Αλεξάντερ Ζίνελ.
Η ενίσχυση της παρουσίας της DHL στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύει τη δυναμική που επιδεικνύουν οι ελληνικές εξαγωγές, σε συνδυασμό με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επίσης, η επένδυση της DHL στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανοίγει νέους ορίζοντες στη Fraport Greece στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.
«Η ανάπτυξη δεν σταματά ποτέ, αφού ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων της εταιρείας, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ με τελευταίο τις νέες εγκαταστάσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ακολούθησε το νέο γραφείο στην Πάτρα και τώρα η αναβάθμιση της παρουσίας της DHL στη Θεσσαλονίκη» έχει αναφέρει ο κ. Σαμαράς.
Στοχεύσεις

Το επενδυτικό πλάνο της DHL Express έχει τρεις στόχους: να ισχυροποιήσει την παρουσία στην Ελλάδα, να δημιουργήσει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της. Το μερίδιο της DHL στον χώρο των διεθνών ταχυμεταφορών ξεπερνά το 55% με 2,7 εκατ. αποστολές ετησίως. Ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσει τις 3 εκατ. αποστολές.