17 Οκτ 2016

Η απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις του Ερντογάν

Με νέο παραλήρημα νεο-οθωμσνισμού ξαναχτύπησε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκη της Λωζάνης έθεσε τώρα και θέμα... δημοψηφίσματος στη Δυτική Θράκη. Ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά επικαλέστηκε απόφαση ...
της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1920 για να υποστηρίξει ότι τα σύνορα της Τουρκίας («κατά ορισμένους ιστορικού», όπως είπε) περιλαμβάνουν επίσης τη... Θεσσαλονίκη, την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου, τη Μοσούλη, το Χαλέπι, το Κιρκούκ και τη Βάρνα.
«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρει στην απάντηση του στις νέες προκλήσεις Ερντογάν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς. Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη», καταλήγει η ανακοίνωση της Αθήνας.
Πηγή: http://tvxs.gr