10 Απρ 2016

Θεοδωράκης: Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετέχουμε

Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετέχουμε, τόνισε  ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Απαντώντας σε ερώτηση για το «Κοινοβούλιο της Αναγέννησης» και τη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε : «Το Ποτάμι δεν είναι ...
αποσχισθέν τμήμα του ΠΑΣΟΚ για να μας ενδιαφέρει η επανένωσή του. Ούτε μας ενδιαφέρει ένα ΠΑΣΟΚ plus. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μία μεγάλη μεταρρυθμιστική συμμαχία, όχι μία ένωση της Κεντροαριστεράς. Κάλεσα την κυρία Γεννηματά να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία κανένα κόμμα δε θα έχει πλειοψηφία. Η δυναμική όσων προσέλθουν θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δε θα μετέχουμε». 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τη σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης που είναι προ των πυλών υπογράμμισε ότι η εναλλακτική λύση είναι η μείωση της κρατικής σπατάλης και η πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέροντας παράλληλα ότι: «Η κυβέρνηση δεν προχωράει καν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές υπηρεσίες. Της υποδείξαμε 826 φορείς του Δημοσίου που πρέπει να συγχωνευθούν η να κλείσουν εξοικονομώντας αυτομάτως 353,8 εκ ευρώ. Αδιαφόρησε και τώρα εξαγγέλλει νέους φόρους. Η μεσαία τάξη διώκεται. Οι επιχειρήσεις φεύγουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Κύπρο».
«Ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμα εναντίον του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα και η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ γιατί ο κ.Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δε θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα, ούτε κούρεμα του χρέους» επισήμανε.
Επίσης επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές λέγοντας: «Εμείς λέμε όχι τώρα εκλογές. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Αν ο κ.Τσίπρας δε μπορεί, ας έρθει στην Βουλή να το πει κι ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του».
Πηγή:http://www.enikos.gr