22 Μαρ 2016

Τσακαλώτος: Συμφωνία για την αξιολόγηση έως 22 Απριλίου

Την εκτίμηση ότι έως τις 22 Απριλίου θα βρεθεί λύση και θα κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ενημερώνοντας τη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι θεσμοί ...
αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και οι συζητήσεις πάνω στα δύο ανοικτά θέματα, ασφαλιστικό και αναδιαμόρφωση του φόρου εισοδήματος αναμένεται να επαναληφθούν τη Δευτέρα 4 Απριλίου.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σκοπός είναι να τελειώσει η πρώτη φάση, στις 12 με 13 Απριλίου, για να αρχίσει μετά στην Ουάσιγκτον η συζήτηση και να υπάρξει τελική συμφωνία για όλο το πακέτο που αφορά και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από την καλοκαιρινή συμφωνία και για το χρέος.
«Αυτός είναι ο στόχος μας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και πολλοί που θέλουν να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.
Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα δελτία των 8, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τονίζοντας ότι «είναι πολύ μακριά από αυτά που συζητάμε».
«Ξαφνιάζομαι και εγώ σε ποιες συναντήσεις αναφέρονται, πάντως όχι σε αυτές που έχω εγώ συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr