2 Νοε 2015

Το ΣτΕ ανακαλεί την απόφαση Σκουρλέτη και κρατά ανοιχτά τα μεταλλεία στις Σκουριές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακαλεί την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, για την παύση της λειτουργίας των μεταλλείων στις...
Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο  διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε  - κατά πλειοψηφία - την υπουργική απόφαση.
Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε προχωρήσει στην άρση της λειτουργίας των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός, με το σκεπτικό ότι παραβιάστηκε ο όρος ο οποίος ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές  τις προσφυγές τόσο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», όσο και  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ελήφθη κατά  τις δύο διασκέψεις, αναμένεται να  δημοσιευθεί μέσα στον μήνα.
Προ μηνός το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε εκδώσει αντίστοιχη προσωρινή διαταγή που επέτρεπε την λειτουργία των μεταλλείων μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στα τέλη Οκτωβρίου.
Πηγή:http://tvxs.gr