23 Νοε 2015

«Όχι» Θεοδωράκη – Γεννηματά στον εθνικό διάλογο Τσίπρα

Αρνητικά απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για εθνικό διάλογο και συναινέσεις. Το δικό της «όχι» είχε εκφράσει το Σάββατο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε δεκανίκι ....
κανενός».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια σκληρή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «στήνει παγίδα» και δηλώνει την αντίθεσή του Ποταμιού στο άνοιγμα Τσίπρα περί εθνικής συνεννόησης.
Αναλυτικά: 
«Τέσσερις μεγάλες σελίδες της εφημερίδας “Έθνος” (συν το εξώφυλλο) χρειάστηκε ο κ.Τσίπρας για να καλέσει τις "δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις" σε συνεννόηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Συνταγματική Αναθεώρηση. 
Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω. 
Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα την στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάω δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας.
Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι».
Το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά είχε πει και εκείνη «όχι» τονίζοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανάλγητη» και επισήμανε «να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους», υπογραμμίζοντας πως και «οι 2 αυτοί ''δρόμοι'' είναι αδιέξοδοι».

Πηγή: efsyn.gr