21 Νοε 2015

Μυστικά δωμάτια, περάσματα και καταφύγια στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου

Ταξιδιώτες στους οποίους αρέσουν οι εκπλήξεις θα απολαύσουν τους παρακάτω προορισμούς. Την ώρα που τα περισσότερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο φροντίζουν να γνωστοποιήσουν όλες τις παροχές και τις ανέσεις που θα κάνουν ονειρεμένες τις διακοπές όσων τα επισκεφθούν, κάποια άλλα...
κρατούν τα μεγαλύτερα «μυστικά» τους καλά κρυμμένα.
Σε κάποιο ξενοδοχείο το μπάνιο είναι κρυμμένο πίσω από μια κινούμενη βιβλιοθήκη. Άλλο κρύβει ένα καταφύγιο. Στις Μαλδίβες υπάρχει μια μυστική παραλία που «εμφανίζεται» μόνο ορισμένες ώρες την ημέρα ενώ στη Βρετανία υπάρχει πολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε φρούριο του 19ου αιώνα, στη θάλασσα.
Για τους ταξιδιώτες λοιπόν που το ταξίδι σημαίνει ανακάλυψη, να μια ενδεικτική λίστα με μέρη που αξίζει να επισκεφθούν.

Υπόγειος σιδηροδρομικός σταθμός - The Waldorf Astoria, Nέα Υόρκη

Κρυμμένη κάτω από το πληθωρικό ξενοδοχείο Waldorf Astoria η αποβάθρα της «γραμμής 61» ήταν ένας από τους  τρόπους που ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, χτυπημένος από την πολιομυελίτιδα και παράλυτος από τη μέση και κάτω από το 1921, έκρυβε την ασθένεια που τον βασάνιζε.
Επισκεπτόμενος τη Νέα Υόρκη, συχνά από το οικογενειακό του σπίτι στο Hyde Park, κατάφερνε να φτάνει στην προεδρική σουίτα του Waldorf χωρίς να τραβά δημόσια προσοχή.
keyahasofdm1
Το προσωπικό του βαγόνι έφτανε στον σταθμό από όπου η λιμουζίνα του έμπαινε απευθείας σε ανελκυστήρα συνδεδεμένο με το ξενοδοχείο.
Δείτε περισσότερα (εδώ)
Πηγή:http://www.newsbeast.gr