5 Αυγ 2013

ΗΠΑ: Άμεση απειλή επίθεσης απ’ την Αλ Κάιντα σε δυτικά συμφέροντα

Η απόφαση των ΗΠΑ να κλείσουν προσωρινά περισσότερες από 20 πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπησαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, δήλωσαν σήμερα αμερικανοί ....
αξιωματούχοι. Η απειλή επίθεσης είναι άμεση και στρέφεται εναντίον όλων των δυτικών συμφερόντων, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι.

Πρόκειται «για μία από τις πιο αξιόπιστες και πιο συγκεκριμένες απειλές» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ Μακόλ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Η απειλή επίθεσης φαίνεται να είναι «άμεση», είπε ο Μακόλ μιλώντας στο κανάλι CBS.
Διαβάστε επίσης: Μ. Ανατολή: Σε ετοιμότητα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ: Σύσκεψη ειδικών συμβούλων για λόγους εθνικής ασφάλειας Συναγερμός από Ιντερπόλ για τρομοκρατικό χτύπημα
«Υπάρχει ένα μεγάλο κύμα (πληροφοριών) που κάνουν λόγο για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε», εξήγησε στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού.
Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι απειλές της Αλ Κάιντα στρέφονται εναντίον όλων των δυτικών συμφερόντων, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά ήταν «πιο συγκεκριμένες» απ' ότι στο παρελθόν.Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός όμως «ο σκοπός είναι σαφής: η ιδέα είναι να επιτεθούν σε δυτικά συμφέροντα, όχι μόνο στα αμερικανικά», συνέχισε.
Σήμερα, 25 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας παρέμειναν κλειστές. Τις πρεσβείες τους στην Υεμένη έκλεισαν επίσης για δύο ημέρες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντατς Ράπερσμπεργκ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές «έλαβαν πληροφορίες για το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο έκαναν λόγο για μια μεγάλη επίθεση».
«Πιστεύουμε ότι (η επίθεση) θα σημειωνόταν πιθανότατα στη Μέση Ανατολή ή κοντά σε μια πρεσβεία, όμως δεν υπάρχει κάποια εγγύηση», είπε από την πλευρά του ο Πίτερ Κινγκ, που είναι μέλος της ίδιας επιτροπής.
Πηγή: tvxs.gr