16 Οκτ 2017

Η Swiss Post θα μεταφέρει εργαστηριακά δείγματα νοσοκομείων με drones

Για πρώτη φορά, τον Μάρτιο του 2017, η Swiss Post, ο όμιλος νοσοκομείων EOC και η Matternet αποφάσισαν να θέσουν τα drones στην υπηρεσία του ιατρικού κλάδου.
Για το λόγο αυτό, εξέτασαν κατά πόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει η μεταφορά νοσοκομειακών εργαστηριακών δειγμάτων μεταξύ ...
των νοσοκομείων “Ospedale Italiano” και του “Ospedale Civico” στο Λουγκάνο.
Μετά από τόσους μήνες δοκιμών (περίπου 100), σύμφωνα με τις εταιρείες, το project είναι σε θέση να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Οι δοκιμές αποδείχθηκαν επιτυχείς όσον αφορά σε θέματα ασφαλείας, πρακτικότητας και αξιοπιστίας.
Πλέον, εργαστηριακά δείγματα ή φάρμακα που χρήζουν επείγουσας χρήσης μεταφέρονται μέσα σε ένα ασφαλές κουτί μεταξύ των δύο νοσοκομείων από δύο drones.
Το drone έχει διάμετρο 80 εκατοστών (εξαιρουμένων τα πτερυγίων του ρότορα), μπορεί να διανύσει μέγιστη απόσταση 20 χλμ. και να πετάξει με μέση ταχύτητα 72 χλμ./ώρα. Αυτή τη στιγμή ξεφορτώνεται και φορτώνεται χειροκίνητα, κάτι που σύντομα θα καταργηθεί.
Στόχος είναι μελλοντικά το προσωπικό των νοσοκομείων να φορτώνουν τα drones χωρίς να τα ακουμπήσουν και να τα αποστέλλουν πίσω χρησιμοποιώντας σχετικό application.
Από τον Οκτώβριο ξεκίνησε νέος γύρος δοκιμαστικών πτήσεων από την κατασκευάστρια των drones Matternet, ώστε οι διαδικασίες μεταξύ των δύο νοσοκομείων να αυτοματοποιηθούν πλήρως.
Πηγή: https://www.metaforespress.gr