23 Οκτ 2017

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής μας παράταξης στο χώρο των ΕΛΤΑ COURIER

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σιωπής και αυτό όχι γιατί δεν υπήρχαν εξελίξεις αλλά γιατί περιμέναμε να ωριμάσει το σχέδιο της διοίκησης έτσι ώστε να μπορούμε να κρίνουμε σωστά τις σωστές κινήσεις ή να ...
κατακρίνουμε τα κακώς κείμενα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η διοίκηση μας δίνει τροφή για καταγγελίες και όχι για επαίνους. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν γίνονται προσπάθειες και μάλιστα πολύ φιλότιμες από κάποιους όμως οι προσπάθειες αυτές αναιρούνται από κάποιους άλλους που ο μόνος σκοπός τους είναι να διαφυλάξουν τη θέση τους. Τα κίνητρα που τους οδηγούν δεν είναι η ευημερία της εταιρείας αλλά προσωπικά οφέλη.
Στην αρχή πολλοί συνάδελφοι είχαν εναντιωθεί στην έλευση νέων εξωτερικών συνεργατών όμως σήμερα οι πιο πολλοί από αυτούς αναγνωρίζουν πως κάποιοι είναι άξιοι και ικανοί και χαίρουν την αποδοχή όλων. Αυτό το αναφέρουμε γιατί δεν θα ήταν σωστό να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Βέβαια σωστό είναι να αναφέρουμε επίσης πως κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό στην εταιρεία και παρά το γεγονός αυτό συνεχίζουν να κρατούν τη θέση τους και να παίρνουν έναν μισθό που δεν τους αξίζει.
Όσο αφορά τις απειλές και τον εκφοβισμό είχαν σαν αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια των υπαλλήλων . Αυτό με τη σειρά του είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση και αυτή με τη σειρά της έδωσε τα όπλα στους εργαζόμενους να καταγγείλουν τις παράνομες και κακότροπες ενέργειες της διοίκησης. Το κόστος για την εταιρεία δεν ήταν μόνο χρηματικό αλλά η ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτό αφού οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την πίστη και το ενδιαφέρον τους . Είναι μπερδεμένοι ,ανήσυχοι και προβληματισμένοι.
Γνωρίζουμε ότι παρέλαβαν μια εταιρεία σε πολύ άσχημη κατάσταση. Γνωρίζουμε επίσης πως κάποιοι λειτουργούσαν με καθεστώς δημοσίου . Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να απαξιώνει όλους τους υπαλλήλους και να τους θεωρεί άχρηστους γιατί στην πραγματικότητα η εταιρεία σε αυτούς στηρίχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος αυτών ήταν τα πόδια της εταιρείας . Δεν πρέπει να ξεχνούν πως αν υπάρχει η εταιρεία που αυτοί παρέλαβαν σε αυτούς οφείλεται.
Αν και είχαμε τις διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση πως θα αλλάξει το καθεστώς πρόσληψης των μονάδων έργου το καθεστώς δεν άλλαξε. Οι εργαζόμενοι ζουν στην ανασφάλεια με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους και σκύβουν το κεφάλι με φόβο μην χάσουν και αυτά τα λίγα.
Το ρουσφέτι όμως καλά κρατεί. Σεβόμαστε την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία και είμαστε μάλιστα και υπέρμαχοι σε αυτό .Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση σε κάποιους με ότι αυτό συνεπάγεται .
Από τη μια έχουμε εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς και από την άλλη βαφτίζουμε ως απαραίτητους και αναντικατάστατους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ,αλλάζουμε τη σχέση έργου και τους αναβαθμίζουμε σε εξωτερικούς συνεργάτες με μοναδικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου και ανταμοιβή έναν παχυλό μισθό. Αυτό δεν είναι μόνο οξύμωρο αλλά και προκλητικό.
Δεν απορείτε που εργαζόμενοι των Ταχυμεταφορών θέλουν να μεταπηδήσουν στη μητρική και εργαζόμενοι της μητρικής να επιστρέψουν στις Ταχυμεταφορές ; Για ποιο λόγο να θέλουν να φύγουν ευχαριστημένοι υπάλληλοι ; Για ποιο λόγο θέλουν να επιστρέψουν εκείνοι που έφυγαν;
Από την σημερινή διοίκηση περιμέναμε περισσότερη δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Αντί αυτού όμως βλέπουμε ομάδες συμπαθείς ή αντιπαθείς .Έχουμε χωρίσει τους υπαλλήλους με κριτήρια σκοπού που δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ικανότητα ή την αξία αλλά την ολοκλήρωση προσωπικών οφελών.
Συνάδελφοι,
Εδώ και ένα μήνα ζητάμε να γίνει Δ.Σ και να δρομολογηθεί η Γενική Συνέλευση όμως δεχόμαστε συνεχής καθυστερήσεις από κάποια μέλη του Δ.Σ .
Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς θα βρεθούμε σύντομα για τη νέα διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας . Καλό θα ήταν να γίνει η Γενική Συνέλευση και να ακουστούν ιδέες και προτάσεις των μελών καθώς οι σκέψεις και οι ανησυχίες όλων.
Στις προτάσεις μας θα είναι να επιστρέψει το επίδομα ταμειακών λαθών στους υπαλλήλους που το δικαιούνται ,να καθιερωθεί η αργία του Αγίου Πνεύματος και να χορηγηθεί επίδομα θέσης ανάλογα με την εργασία που εκτελεί κάθε εργαζόμενος.

Παρά τις κατηγορίες κάποιων τίποτα δεν άλλαξε σε αυτά που διακηρύξαμε και στις ενέργειες που κάνουμε. Η πίστη μας πως ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα παραμένει .Η δύναμη του Συλλόγου είστε εσείς. Με τη συμμετοχή σας μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα δύσκολα .Μη ψιθυρίζετε .Πες τε ανοιχτά τη γνώμη και τις σκέψεις σας. Υψώνοντας το ανάστημά μας ακόμα και αν τιμωρηθούμε για αυτό θα υπάρξει δικαίωση. Οι αξίες δεν χάνονται ακόμα και όταν κουκουλώνονται από κάποιους. Είμαστε δίπλα σας οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί .