5 Οκτ 2017

«Αυλαία» έναρξης της ηλεκτρονικής κάρτας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τέλος οι χάρτινες κάρτες απεριόριστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από σήμερα, αφού εγκαινιάζεται η αποκλειστική έκδοση ηλεκτρονικών καρτών από τον ΟΑΣΑ.
Επίσης, από το τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται ...
μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη από σήμερα Πέμπτη καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ.
Από τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προειδοποίησε από την Τετάρτη, πως όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ υποστηρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Πηγή: http://tvxs.gr