20 Οκτ 2017

«Τσίπρας: Ένα δισ. ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες»

«Τσίπρας: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες», τιτλοφορεί άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο ...
φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό (γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ), ποσό το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από τις προβλέψεις», σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης.
Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον έσοδα για στήριξη των κοινωνικών ομάδων που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση.
Σύμφωνα με την La Repubblica, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει δυο στόχους: να ενώσει το κόμμα, βάσει ενός παράλληλου προγράμματος κοινωνικής αρωγής, και να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.
«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά», αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και, στην συνέχεια, στην ελάφρυνση του χρέους και στην άρση των ελέγχων τραπεζικών κεφαλαίων.
«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα η οποία αναφέρει ότι φέτος, το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2% και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, στα γκάλοπ, από τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες. «Με την μαγιά των κοινωνικών μέτρων, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, η διαφορά αυτή μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην Αριστερά πριν από τις εκλογές», προσθέτει.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr