5 Οκτ 2017

Π. Ρήγας: Οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσουν ταχύτατα

Ταχύτατα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αφορούν το νομικό πλαίσιο ώστε να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι ο νόμος τηρείται και η απόφαση ...
του ΚΑΣ είναι απολύτως σεβαστή.
«Υπάρχει βούληση να προχωρήσει η επένδυση με τους όρους που υπάρχουν», υποστήριξε ο κ. Ρήγας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τις επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη και θα προσφέρουν στο ΑΕΠ και που θα σέβονται τις εργασιακές σχέσεις.  
Καλούμενος να σχολιάσει την ανακοίνωση του Δ. Τσακνή για τους λόγους της παραίτησής του από την ΕΡΤ, ο Πάνος Ρήγας εξήγησε ότι δεν μιλάει ούτε για «παρέμβαση», ούτε για «κομματισμό», ενώ πρόσθεσε ότι οι απόψεις του είναι απολύτως σεβαστές καθώς και ο χώρος του συνδικαλισμού.
«Θεωρώ ότι η παρουσία του Δ. Τσακνή προσέφερε πάρα πολλά στην ΕΡΤ. Διαφώνησε και επέλεξε να παραιτηθεί. Εμείς θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο θέμα των υποδομών και των δρόμων που ολοκληρώθηκαν και απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, ενώ θα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη. Παράλληλα έχει συντελέσει στο να μειωθούν οι ατασθαλίες που συνέβαιναν στους χώρους αυτούς, σημείωσε. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα στηρίξει τη διαφάνεια και θα διευκολύνει τον φορολογούμενο πολίτη καθώς τα οφέλη από την εφαρμογή του επιστρέφουν σε αυτόν, τόνισε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλλουν στην εφαρμογή του, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης δεν είναι της κουλτούρας των απολύσεων.
«Δεν θα υπάρξει φοιτητής χωρίς σύγγραμμα», διαβεβαίωσε τέλος ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είχε ξεκινήσει έναν εξορθολογισμό στο θέμα των συγγραμμάτων. «Πρέπει όλα να ωφελούν τους φοιτητές και η επιλογή τους γίνεται με επιστημονικότητα. Το θέμα θα λυθεί τις επόμενες μέρες», κατέληξε.
Πηγή: https://left.gr