16 Αυγ 2017

Μαξίμου για Μητσοτάκη: «Καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του»

Ενεργό παραμένει το μέτωπο κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές.
«Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου», απάντησε το Γραφείου Τύπου του ...
πρωθυπουργού στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των πυρκαγιών.
Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Τέσσερα μερόνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων.
Σήμερα, αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού. Ακύρωσε όμως όλη την επίσκεψή του μόλις συνειδητοποίησε ότι εκεί βρίσκονταν ήδη από τις πρωινές ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου.
Του συνιστούμε καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του».
Προηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook να παρουσάζει τις προτάσεις του και να υπενθυμίζει ότι την περίοδο 2007 - 2009 ήταν πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία εξέτασε σε βάθος το ζήτημα των πυρκαγιών και συνολικά της δασικής μας πολιτικής.
«Ήταν τότε ακόμα νωπές οι μνήμες από τις καταστροφικές φωτιές της Πάρνηθας και της Ηλείας. Ενώπιον της Επιτροπής κλήθηκαν και κατέθεσαν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Η Επιτροπή κατέληξε σε ένα ομόφωνο πόρισμα σχετικά με τις δράσεις που θα έπρεπε να αναληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για την αναγέννηση των πληγεισών περιοχών», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως δυστυχώς, πολλά από όσα είχαν τότε επισημανθεί δεν υλοποιήθηκαν.
«Αυτή την ώρα δεν θέλω να επεκταθώ σε περαιτέρω κριτική. Εξάλλου, οι πολίτες -και ειδικά όσοι ζουν σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές- έχουν εικόνα του αν και κατά πόσο ήταν αποτελεσματική η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Για το ποιοι ήταν άφαντοι, ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30», συνεχίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: http://tvxs.gr