29 Ιουλ 2017

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας - Η αντίδραση Τραμπ

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή.
Η δοκιμή είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς ...
τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14, διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το KCNA.
Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.
Τραμπ: Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ
Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, μετά την νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει «απερίσκεπτη και επικίνδυνη» την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».
Μια ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές και αυτά τα όπλα θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.
«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Πηγή: http://tvxs.gr