13 Ιουλ 2017

Τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν 15 εκατ. ευρώ από υπηρεσίες του Δημοσίου

Στην είσπραξη οφειλών, που προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών σε δημόσιους φορείς και αφορούν κυρίως τη διετία 2013-2014, προχωρά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ...
τα ΕΛΤΑ έχουν εισπράξει από 19 φορείς του Δημοσίου (Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) περί τα 3,93 εκατ. ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η είσπραξη επιπλέον 11 εκατ. ευρώ. Η είσπραξη των οφειλών πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, προς τους ομολόγους του Υπουργούς. Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη ανταπόκρισης όλων στις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ΕΛΤΑ, τα οποία εξυπηρετούν ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο.
Το σύνολο των χρημάτων που μπαίνει στα «ταμεία» του Οργανισμού θα φτάσει, με βάση τους άνω υπολογισμούς, τα 15 εκατ. ευρώ περίπου. Και με δεδομένο πως οι οφειλές των φορέων προς τα ΕΛΤΑ αγγίζουν, για την παροχή υπηρεσιών, τα 48 εκατ. ευρώ, μπορεί να υπολογιστεί πως –το τελευταίο διάστημα- έχει εισπραχθεί το 31,25% των συνολικών οφειλών.
Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχε καταβάλει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ, αποπληρώνοντας οφειλή της Πολιτείας προς τον Οργανισμό για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2013 ως 9 Αυγούστου 2015. Ενώ λίγο νωρίτερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2015, η ΓΓΕΕ είχε καλύψει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012 – 31 Οκτωβρίου 2013 (περίοδος διακυβέρνησης από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).
Στόχος, πλέον, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, της διοίκησης των ΕΛΤΑ, αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι συμπράττουν στην κοινή προσπάθεια, είναι η εξυγίανση και η ανάπτυξη του Οργανισμού, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, που κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ και η ανάπτυξη νέων στρατηγικών θα οδηγήσει σύντομα σε μηδενισμό των ελλειμμάτων του Οργανισμού, καταλ΄γει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται τα στοιχεία για την εξόφληση οφειλών ανά φορέα

 Πηγή: http://newpost.gr