28 Ιουν 2017

Στους δρόμους της Γερμανίας τα πρώτα αυτοκίνητα και φορτηγά αυτόνομης οδήγησης

Το AdaptIVe, το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο στην Ευρώπη, με ελληνική συμμετοχή, που ασχολείται με την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης, πραγματοποίησε σήμερα επίδειξη σε πραγματικές συνθήκες, με τη χρήση οκτώ επιβατικών αυτοκινήτων ...
διαφορετικής κλάσης και ενός φορτηγού στην περιοχή του Άαχεν της Γερμανίας.
Τα σενάρια δοκιμών περιελάμβαναν αυτοματοποιημένο παρκάρισμα χαμηλής ταχύτητας σε στενούς χώρους και σε πολυώροφα γκαράζ, αστική οδήγηση μέσης ταχύτητας, καθώς και οδήγηση υψηλής ταχύτητας με περισσότερα από 130 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομους.


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ήταν ο συντονιστής του τριετούς έργου AdaptIVe, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε με 14,3 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε. Το ερευνητικό έργο άνοιξε τον δρόμο για ευρείες δοκιμές αυτοματοποιημένης οδήγησης σε συνθήκες πραγματικής κίνησης στην Ευρώπη.
Το AdaptIVe βελτίωσε την αλληλεπίδραση του οδηγού με το όχημα και εστίασε στο αναγκαίο νομικό πλαίσιο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση, αυξάνοντας έτσι την αποδοχή αυτών των συστημάτων από τους χρήστες.

Συνολικά, συμμετείχαν 28 εταίροι από οκτώ χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα, στο έργο συμμετείχε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://www.zougla.gr