27 Ιουν 2017

Στην Αθήνα η Σύνοδος της Ευρω-Μεσογειακής Ταχυδρομικής Ένωσης

Mε την ενεργό συμμετοχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα η Σύνοδος της Ευρω-Μεσογειακής Ταχυδρομικής Ένωσης (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed) με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από ...
τους ταχυδρομικούς φορείς των χωρών-μελών της Ένωσης. 

Πρόκειται για μία «Ταχυδρομική Ένωση για τη Μεσόγειο», που περιλαμβάνει χώρες–µέλη που περιβάλλουν τη Μεσόγειο Θάλασσα και ανήκουν στην ευρωπαϊκή ταχυδρομική Ένωση-PostEurop (Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Μάλτα, Μονακό, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία) και στην Arab Permanent Postal Commission (APPC): Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Μαυριτανία, Παλαιστίνη, Τυνησία και Συρία. 

Η αποστολή της Ένωσης είναι η προώθηση των συμφερόντων των χωρών-µελών της στην Ευρω-Μεσογειακή ζώνη, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, µέσω της ανάπτυξης κοινών επιχειρηματικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της αφορά στην ανταλλαγή καλύτερων πρακτικών καθώς και στην εκπόνηση projects που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, του διαφημιστικού ταχυδρομείου και άλλων προγραμμάτων, όπως η διευκόλυνση της διαδικασίας προμηθειών των απαιτούμενων υλικών για την εκπόνηση των projects κ.α. 

Τα ΕΛΤΑ, ιδρυτικό μέλος της EuroMed, εκτός από τις παραπάνω δραστηριότητες, συμμετέχουν, επίσης, στο πρόγραμμα έκδοσης ειδικής σειράς γραμματοσήμων (EUROMED) μεταξύ των χωρών- μελών της Ένωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού. 
Στο πλαίσιο της Συνόδου της Αθήνας στις 26 & 27 Ιουνίου, πραγματοποιούνται η 25ηΣυνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και η 4η Έκτακτη Γενική Συνέλευση καθώς και διάφορες ομάδες εργασίας για επιμέρους ζητήματα.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, αφού καλωσόρισε στην Αθήνα τα στελέχη των ταχυδρομικών φορέων, επεσήμανε τον πολύτιμο ρόλο της Ένωσης ως εργαλείο πολυμερούς συνεργασίας σε μια περιοχή, όπως η λεκάνη της Μεσογείου, όπου οι οικονομίες και οι κοινωνίες συνδέονται και αντιμετωπίζουν κοινές ευκαιρίες και προκλήσεις. Επίσης, υπογράμμισε τη διαρκή υποστήριξη των ΕΛΤΑ, που υπήρξαν ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, στην αποστολή και στις αρχές της. Τέλος, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνόδου.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, προσφέρει στον Πρόεδρο της EUROMED και Γενικό Διευθυντή του Ταχυδρομείου του Λιβάνου κ. Khalil Daoud, την ελληνική έκδοση γραμματοσήμων EUROMED 2017, που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα, με θέμα «Δένδρα της Μεσογείου». Στο ελληνικό γραμματόσημο απεικονίζεται το Μαστιχόδενδρο της Χίου. 
Πηγή: http://taxydromeio.gr