3 Ιουν 2017

Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή

Σε ισχύ είναι το  έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) που εξέδωσε την Παρασκευή (2/6/2017) και προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να ...παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες αλλά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Ο καιρός αναμένεται να εμφανίσει σταδιακή βελτίωση από το βράδυ της Κυριακής.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα www.emy.gr
Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή (4/6/2017)
Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με τοπικές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους με βελτίωση  από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Αττική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται οι οποίες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός της Δευτέρα (5/6/2017)
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ με νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.