5 Απρ 2017

Το τελευταίο ταξίδι: Γι΄ αυτό μετέφεραν τον «κατάσκοπο» της Πολεμικής Αεροπορίας στην Εθνική

Μετά τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, με τις χαμηλές υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας, σήμερα, Τετάρτη (05/04/2017) μία ...
άλλη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Αττικής.
Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F4E - Phantom μεταφέρθηκε με πλατφόρμα από το αεροδρόμιο της Τανάγρας στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Το θέαμα ήταν άκρως εντυπωσιακό, παρόλο που κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του αεροσκάφους παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση των οχημάτων.
plane
Από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι τα οχήματα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στην Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τον ανισόπεδο κόμβο Τανάγρας μέχρι τη γέφυρα Καλυφτάκη.
plane6
Οι διαβάσεις παρέμειναν ανοιχτές για όσους ήθελαν να ακολουθήσουν άλλες διαδρομές.
Αργά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε τελικά η μεταφορά φωτογραφικού Phantom (RF-4Ε) από την 114 πτέρυγα Μάχης/ αεροπορική βάση Τανάγρας, στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι, προκειμένου να εμπλουτίσει τη συλλογή του μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μετά τις απαραίτητες εργασίες, το RF-4 θα συμπληρώσει τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, που διαχρονικά αποτέλεσαν το μέσο της ισχύος της.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες 
Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi