3 Απρ 2017

ΕΛΤΑ: Απεργούν οι ταχυδρόμοι από αύριο έως την Παρασκευή

Πολυήμερες απεργίες ξεκινούν από αύριο έως την Παρασκευή 7 Απριλίου οι ταχυδρόμοι του νομού Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο. Οι ταχυδρόμοι σημειώνουν πως με τον νέο προγραμματισμό, όσοι παραμείνουν θα πρέπει να κάνουν καθημερινά μηχανοκίνητη διαδρομή ...
έως και 80 χιλιομέτρων προκειμένου να παραδίδουν την αλληλογραφία, ενώ τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο μόνο μία φορά την εβδομάδα αφού, όπως επισημαίνεται, «σε Μονάδες Διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις».
Προσθέτουν επίσης πως το λεκανοπέδιο πλην του Πειραιά σύντομα θα εξυπηρετείται μόνο από 600 διανομείς, έναντι 1.026 σήμερα, γεγονός που θα λειτουργήσει υπέρ του ανταγωνισμού. Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταγγέλλει ότι τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όταν ο ανταγωνισμός (με το 30% του έργου των ΕΛΤΑ), εμφανίζει 1.000 άτομα προσωπικό στο Λεκανοπέδιο εμφανίζοντας κατά 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής, σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο.
Το Σωματείο καταδικάζει «την μονομερή απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ», την οποία χαρακτηρίζει, «όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά βόμβα στα θεμέλια του ταχυδρομείου» και προσθέτει: «Η χαρτογράφηση που θέλει να εφαρμόσει, πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, παρά μόνο στα χαρτιά όσων την σχεδίασαν».
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: http://www.ethnos.gr