10 Μαρ 2017

Παππάς: Τέλος στην απαξίωση των ΕΛΤΑ

Την επιστροφή των ΕΛΤΑ σε πορεία ανάπτυξης μετά από μεγάλη περίοδο απαξίωσης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας στη Βουλή σχετικά με τις οφειλές προς τον οργανισμό. Ο υπουργός ...
Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι τα ΕΛΤΑ την περασμένη χρονιά εξοικονόμησαν πόρους 20 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα ανοίγονται σε καινούργιες αγορές όπως η ηλεκτρική ενέργεια και εμπορεύονται χρηματοοικονομικά προϊόντα μέσω συνεργασιών με τράπεζες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο τζίρος στο δέμα έχει αυξηθεί κατά 20% ενώ ταυτόχρονα τα ΕΛΤΑ ανασυγκροτούνται εσωτερικά με διαφανείς διαδικασίες.
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία τα ΕΛΤΑ να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν και να παράσχουν πολλαπλές υπηρεσίες» σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι μπαίνει τέλος στην «μεθοδευμένη εγκατάλειψη» των προηγούμενων ετών.
Επίσης σημείωσε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την είσπραξη τμήματος οφειλών του Δημοσίου συνολικού ύψους 26 - 28 εκ. ευρώ. «Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια. Θα καταβληθούν 7 εκ. ευρώ» είπε.
Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας PwC οι οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ ανέρχονται σε 200 εκ. ευρώ. Ο κ. Παππάς προανήγγειλε ότι στις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί τροπολογία για την είσπραξη των ποσών που αφορούν την λειτουργία καθολικής υπηρεσίας της περιόδου 2013-2015.
Φωτογραφία: Sooc.gr)
Πηγή: http://news247.gr