4 Μαρ 2017

Προληπτικός έλεγχος του προσωπικού των ΕΛΤΑ για την οστεοπόρωση

Διήμερο προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης του προσωπικού για την οστεοπόρωση, διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και του εορτασμού της ...
Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εργαζομένων των ΕΛΤΑ (αρχικά του Νομού Αττικής) από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της και αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ελεγχθούν ή/και να ενημερωθούν για αυτό το σοβαρό θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, το διήμερο των δράσεων περιλαμβάνει:

- Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, 15:00-19:00, δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο/η εργαζόμενο/η στα ΕΛΤΑ Νομού Αττικής.

Οι μετρήσεις θα γίνουν στα γραφεία της ιατρικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΤΑ (Απελλού 1, Αθήνα) και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιείται επί τόπου από γιατρό των ΕΛΤΑ αντίστοιχης ειδικότητας.

- Τετάρτη 8 Μαρτίου, 16:00, ενημερωτική ομιλία με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης» και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Νομού Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 11, Αθήνα).

Σημειώνεται πως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα συνεχίσουν τις προληπτικές δράσεις το προσεχές διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: https://www.eleftheriaonline.gr