22 Μαρ 2017

Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θα νιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορήσουν στον δρόμο

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ερντογάν «προειδοποίησε» τους Ευρωπαίους ότι εάν συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στο δρόμο.
«Εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη, κανείς Ευρωπαίος σε κανένα σημείο ...
του κόσμου δεν θα νιώθει ασφαλής να περπατήσει στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η Ηurriyet.
Στο νέο παραλήρημα του, ο Ερντογάν κάνει συστάσεις στην Ευρώπη για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. 
Απειλές εκτόξευσε νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως η συμφωνία βρίσκεται κοντά σε κατάρρευση, έκανε λόγο για «ρατσιστική αντίδραση που απειλεί το δημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ» και χαρακτήρισε τη συμφωνία μονόπλευρη.
Ωστόσο, δήλωσε πως η χώρα του δεσμεύεται να συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξη της ΕΕ.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη», δήλωσε ο Τσελίκ. «Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ».
Πηγή: http://tvxs.gr