14 Μαρ 2017

Πρυτανεία: Γιατί μπήκε λουκέτο στο Ταχυδρομείο της Πανεπιστημιούπολης

Το κλείσμο της ταχυδρομικής θυρίδας στο πανεπιστήμιο ήταν απόφαση των ΕΛΤΑ και όχι του Πανεπιστημίου, όπως προκύπτει από ενημέρωση του Ιδρύματος. Σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρύτανις κ. Κυριαζοπούλου  γίνονται γνωστά τα εξής: ...



"Στο πλαίσιο αποκατάστασης των πραγματικών δεδομένων που αφορούν στη λειτουργία του Ταχυδρομείου στην Πανεπιστημιούπολη, η Πρυτανεία ενημερώνει τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τα ακόλουθα:
Μέχρι πρότινος, εξ’ όσων γνωρίζαμε, το Ταχυδρομείο που φιλοξενείται και στεγάζεται δωρεάν στην Πανεπιστημιούπολη, στο ισόγειο του Κτιρίου Α’-Διοίκησης, λειτουργούσε μόνον ως ταχυδρομική θυρίδα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και μόνον, για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση,σε ταχυδρομικές υπηρεσίες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν είχε λάβει γνώση και ουδέποτε συναίνεσε σε επέκταση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (ιδιωτικών  συμφερόντων) των ΕΛΤΑ εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, όπως διαπιστώθηκε προ ολίγων ημερών.
Για την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στην Πανεπιστημιούπολη, το Πανεπιστήμιο Πατρών οφείλει να προβεί στη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως πράττει αντίστοιχα με τη διάθεση/ενοικίαση λοιπών χώρων της περιουσίας του Ιδρύματος.
Επί των ανωτέρω, ενημερώθηκε άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στην οποία υποβάλαμε εγγράφως πρόταση παραμονής του Ταχυδρομείου και υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ του Ιδρύματός μας και των ΕΛΤΑ για τη λειτουργία του ως ταχυδρομικής θυρίδας και μόνον.
Επί της ανωτέρω πρότασής μας δεν έχουμε λάβει μέχρι και σήμερα καμία απάντηση.
Η σημερινή Ανακοίνωση στην κλειδωμένη πόρτα του Ταχυδρομείου «περί αναστολής λειτουργίας του» αναρτήθηκε με πρωτοβουλία και εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή ΕΛΤΑ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και χωρίς καμία ενημέρωσή μας, παρά την προφορική παράκλησή μας να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωσή μας επί των προθέσεων και αποφάσεών του".
Η ΠΡΥΤΑΝΙΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ Ε. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: http://www.thebest.gr