25 Μαρ 2017

Το μήνυμα του Τσίπρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ...
όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Διαφωτισμό. Ο κόσμος, πλέον, μπορούσε να γίνει, μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων, ένας κόσμος ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας -και αυτό το μήνυμα συνέπαιρνε τους λαούς», τονίζει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Αυτή τη γενέθλια ημέρα γιορτάζουμε σήμερα. Εορτασμός, βέβαια, δεν σημαίνει παχιά λόγια για το κλέος των προγόνων, αλλά πράξεις ουσίας. Πρώτον, επιστημονικό αναστοχασμό, χωρίς ωραιοποιήσεις και παρωπίδες -και σε αυτό μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας και των πανεπιστημίων μας. Δεύτερον, σημαίνει ότι με τα ειρηνικά έργα του σήμερα, τον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου, τη διεύρυνση της δημοκρατίας και των κοινωνικών κατακτήσεων, τιμάμε την Επανάσταση του 1821», επισημαίνει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι: «ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης των κατατρεγμένων, όπως φάνηκε και με το προσφυγικό. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι γι' αυτό».
«Προχωράμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, που δεν ωραιοποιούμε, στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού να μας εμπνέουν, στις συνθήκες του 21ου αιώνα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.
Πηγή: http://www.enikos.gr