6 Μαρ 2017

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά ο υδράργυρος στους 19 βαθμούς

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως ...
τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κ ατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα βόρεια αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 ως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρός στα δυτικά και βόρεια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υποκλοπή χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Πηγή: http://tvxs.gr