13 Φεβ 2017

Προκαταρκτική έρευνα για τα πόθεν έσχες Μαρέβας - Κυριάκου

Tην διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας του ...
ανωτάτου δικαστηρίου διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος του πρόεδρου της ΝΔ και της συζύγου του. 
Με αυτή στρέφεται κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας να διερευνηθεί αν νόμιμα δεν περιέλαβε στο πόθεν έσχες τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. 
Ζητά επίσης να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στο Παρίσι στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.
Η έρευνα που θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία θα αφορά μόνο την Μαρέβα Γκραμπόφσκι καθώς σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν αποφανθεί σχετικά η Βουλή.
Το ζεύγος Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι δεν έχει προβεί σε καμία μη νόμιμη ενέργεια σημειώνοντας ότι ήταν σε διάσταση την επίμαχη περίοδο που δεν δημοσιεύονταν στα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. 
Διαβάστε για την υπόθεση:
Πηγή: http://tvxs.gr