9 Φεβ 2017

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου στη Ραψάνη ζητά ο Δήμαρχος Τεμπών

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Ραψάνης ζητά με επιστολή του προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ ο δήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Κολλάτος.
Στην επιστολή του ο κ. Κολλάτος αναφέρει:
«επειδή μόλις χθες πληροφορήθηκα την πρόθεση της Περιφερειακής Δ/νσης ...

των ΕΛ.ΤΑ Θεσσαλίας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Ραψάνης, οφείλω ως Δήμαρχος της περιοχής να σας επισημάνω τα ακόλουθα:
• Το ταχυδρομικό πρακτορείο της Ραψάνης εξυπηρετεί περίπου 700 μόνιμους κατοίκους ενώ τους θερινούς μήνες το ποσοστό του πληθυσμού τριπλασιάζεται.
• Οι εξυπηρετούμενοι είναι κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και λόγω αφενός της μη ύπαρξης τραπεζικού καταστήματος αφετέρου της μη διέλευσης ενδοδημοτικής συγκοινωνίας έχουν επιλέξει την εξυπηρέτησή τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ, λαμβάνοντας τη σύνταξή τους, τα διάφορα επιδόματα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και την αλληλογραφία τους.
• Το κόστος εξυπηρέτησής της μέχρι τώρα λειτουργίας του καταστήματος –σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων –είναι μικρό καθώς δεν υπερβαίνει τα 300-400 € σε μηνιαία βάση.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος στη Ραψάνη και επειδή δεν είναι δυνατόν όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας της ιστορικής κοινότητας Ραψάνης»
Πηγή: http://www.ert.gr